Strax innan midnatt under natten till tisdag larmades polisen till Skäggetorp där en skottlossning inträffat.

Skottlossningen hade skett i närheten av Nygårdsskolan nära Skäggetorps centrum. En man avled vid skjutningen och ytterligare en 29-årig man skadades och fördes till Universitetssjukhuset i Linköping med okända skador.

Både den avlidne mannen och den skadade mannen blev skjutna, uppger polisen. Vid klockan sex på tisdagsmorgonen meddelade polisen att 29-åringen lämnat sjukhuset och förts till polisstationen.

Artikelbild

Hittade flera hylsor

Vid brottsplatsen, som spärrades av, hittade polisen bland annat hylsor och man hade flera hundpatruller på plats.

Vid 8.30-tiden hävdes de första avspärrningarna och den kriminaltekniska undersökningen övergick i huvudsak till att sammanställa och analysera de fynd som gjorts.

Exakt vilka fynd det rör sig om vill dock polisen i nuläget inte avslöja, eftersom det kan äventyra den fortsatta utredningen.

Artikelbild

Påträffats i gängmiljö

16 personer sitter nu anhållna misstänkta för medhjälp till mord och försök till mord. Bland de gripna finns den skadade 29-åringen.

Artikelbild

| En 18-åring sköts till döds vid uppgörelsen i Skäggetorp, Linköping. Vem som sköt går inte att bevisa.

- De flesta av dem greps i nära anslutning till brottsplatsen, strax efter att brottet hade begåtts, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman. 

Flera av de gripna är kända av polisen sedan tidigare.

Artikelbild

- Det är personer som vi träffat på tidigare i den är gängmiljön i Skäggetorp och med kopplingar till grova brott, säger Thomas Agnevik.

Inte identifierad

Artikelbild

| Mord i Skäggetorp Linköping. En man avliden och en till sjukhus.

Att skjutningen ska ha varit en gänguppgörelse vill dock polisen inte kommentera. Nu väntar en stor utredning kring dådet.

- Den blir en omfattande kriminalteknisk undersökning av området och många förhör med de gripna, målsäganden och vittnen, säger Thomas Agnevik. 

Den avlidne mannen hade på tisdagsförmiddagen ännu inte kunnat identifieras och anhöriga har därför inte kunnat underrättas.

Vill ha in tips

Polisen har upprättat två tipstelefoner, 010-56 66 258 och 010-56 67 466, där man vill ha in tips och iakttagelser från allmänheten.

- Alla tips, på personer, fordon eller annan information är mycket välkommen, skriver polisen på sin hemsida.