Två personer efterlyses av polisen angående explosionen

Polisen söker två personer i ett vitt fordon som befann sig på plats när explosionen i Skäggetorp skedde förra veckan. Personerna är inte misstänkta för brott, utan polisen vill höra deras utsagor och vilka iakttagelser som de har gjort.

Polisen söker nu två personer som kan vara viktiga pusselbitar i utredningen om explosionen i Skäggetorps centrum. De är inte misstänkta för brott.

Polisen söker nu två personer som kan vara viktiga pusselbitar i utredningen om explosionen i Skäggetorps centrum. De är inte misstänkta för brott.

Foto: Carl Karlsson

Linköping2023-08-08 17:00

Klockan 03:36 på måndagen förra veckan skakades Skäggetorps centrum av en explosion. Entrén till en restaurang blev söndersprängd och taket rasade in. Polisens bombskydd tillkallades till platsen då en resväska stod vid explosionsplatsen, men väskan visade sig vara ofarlig. Ingen person skadades vid explosionen.

undefined
Entrén på en restaurang sprängdes under måndagen förra veckan. Även taket utanför restaurangen rasade in. Ingen person skadades.

– Vi har ju såklart jobbat vidare med det materialet som vi har. Det har också tillkommit ett antal nya vittnen. Deras utsagor har varit jätteintressanta och vi har jämfört dem med den tidigare informationen som vi haft, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Nu söker polisen två personer som befann sig på plats när explosionen skedde.

– I det materialet som vi har gått igenom har vi upptäckt att vi har två för oss viktiga personer som vi vill höra vilka iakttagelser som de har gjort. Det är två personer som var på platsen och hade sin bil parkerad vid Skäggetorpsskolan, ett vitt fordon. De var där vid tiden för explosionen, 03:36. Vi är väldigt intresserade att höra deras utsaga och vad de har gjort för iakttagelser vid den tiden, säger Johnny Gustavsson.

undefined
Polisen söker nu två personer som kan vara viktiga pusselbitar i utredningen om explosionen i Skäggetorps centrum. De är inte misstänkta för brott.

– Det är ett pussel med många bitar. All den här informationen som vi har ska det göras ett pussel utav. Vilka ledtrådar som finns där och vilka sammanhang de har, fortsätter han.

Är personerna misstänkta?

– I vår värld är de inte misstänka för brott, säger Johnny Gustavsson.

Har ni någon misstänkt?

– Vi har iallafall ingen frihetsberövad, säger Johnny Gustavsson.

Under tisdagen förra veckan meddelade Johnny Gustavsson att 16 personer hade förhörts om explosionen. Han kan inte svara på hur många som har förhörts i nuläget, men det är betydligt fler i alla fall, berättar han.

undefined
Polisen har fortsatt att arbeta med materialet de har. Det har tillkommit ett antal nya vittnen och betydligt fler personer har förhörts jämfört med förra veckan.

Norrköping har under den senaste tiden drabbats av en rad våldsdåd bestående av skjutningar och en sprängning. En fråga på mångas läppar är ifall explosionen i Skäggetorp är relaterat till våldsvågen i Norrköping. Men det finns inga tydliga kopplingar, enligt Johnny Gustavsson.

– Vi har vid ett flertal tillfällen fått frågan hur vi ser på kopplingar till annan brottslighet. Polisen undersöker självfallet också möjliga kopplingar till annan brottslighet, i Linköping och på andra platser. Men vi har inga tydliga sådana, sa Johnny Gustavsson till Corren förra veckan.

Karta: Skäggetorps centrum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!