Äldre kvinna förlorade värdefulla smycken i bedrägeri

En äldre kvinna i Linköping har förlorat smycken värda en stor summa pengar efter att en bedragare kommit på besök.

Linköping2023-11-10 10:19

Det var vid 21.30-tiden på torsdagskvällen som polisen fick kännedom om händelsen.

– Det är en äldre kvinna som har fått samtal från en man som säger att han ringer från någon form av säkerhetstjänst på en bank. Mannen har sedan kommit hem till kvinnan på kvällen och fått med sig en massa smycken, säger Olle Älveroth, polisen presstalesperson.

Kvinnans smycken ska enligt P4 Östergötland vara värda över en miljon kronor. Polisen kunde på fredagen inte bekräfta den uppgiften.

– Det är en hög summa. Jag vet inte exakt men det är beräknat till att vara över 100 000 kronor i alla fall, säger Olle Älveroth.

Två liknande åldringsbrott inträffade på torsdagskvällen i Eskilstuna där två äldre kvinnor drabbades. Enligt Eskilstuna-Kuriren uppgav bedragarna även här att de ringde från en bank. De drabbade kvinnorna lämnade ifrån sig värdesaker i tron att föremålen skulle flyttas till ett bankfack.

Enligt polisen sker den här typen av brott i vågor. Och bedragarna har ofta nya tillvägagångssätt för att lura av äldre människor pengar eller värdesaker.

– Det kan inte nog påpekas att det aldrig kommer hända att bankpersonal eller polis åker hem till någon för att ta med sig bankkort, kod eller hämta värdesaker som ska skyddas på något sätt, säger Olle Älveroth.

På fredagen fanns det ingen misstänkt för bedrägeriet i Linköping.            

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!