Företagets nya kontor på Södra Oskarsgatan bakom järnvägsstationen har hög mysfaktor viket inte är helt oviktigt, enligt Camilla Egerlid, vd och delägare. Det signalerar att arbetsgivaren bryr sig om hur personalen mår, menar hon. Karin Lifvegren, nyrekryterad kontorschef som ska bygga upp verksamheten i Linköping, verkar vara nöjd. Hon har fått både ett jobb och kontorets första stora uppdrag.

Forsbergs Fritidscenter, som har tagit över Östgöta Campings gamla lokaler i Mantorp, vill dra i gång försäljning av husbilar och husvagnar i början av 2016. Karin Lifvegren fick ansvaret att rekrytera folk som ska arbeta där.

– Intervjuer pågår för fullt, många människor har sökt jobb. Det är bra för regionen att verksamheten i Mantorp återupptas och det är också spännande att vara med på Forsbergs etableringsresa i Östergötland, säger Karin Lifvegren.

De senaste fyra åren har Karin Lifvegren varit anställd som rekryterare på Linköpings kommun, men innan dess har hon jobbat på Manpower och varit med och startat upp deras kontor i Tranås. För henne är det roligt att återigen få vara med från början i en ny verksamhet.

– Många företag söker hjälp för att rekrytera personal och en hel del jobbar strategiskt med sin kompetensförsörjning för att kunna möta toppar när det finns för mycket jobb. Om allt går enligt planerna ska Linköpings kontor ha mellan 20 och 30 anställda konsulter inom alla områden i slutet av nästa år, säger Camilla Egerlid.

I nästan 20 år har hon varit inom konsult- och bemanningsbranschen och hon säger sig ha sett många förändringar genom åren. Både på företagens och de sökandes sida.

– Transparens och rörlighet på marknaden har ökat. Mindre men spännande företag attraherar folk minst lika mycket som de stora företagen och ofta ännu mer. HR-frågor har blivit mycket viktiga och därför hyr allt fler företag HR-konsulter för att kunna måna om sina anställda. Och folk med eftertraktad kompetens byter jobb, säger Camilla Egerlid.

Allt detta skapar också, enligt henne, nya arbetstillfällen inom branschen där många studenter och personer med invandrarbakgrund får sitt allra första jobb. För både Camilla Egerlid och Karin Lifvergren känns det bra att vara en del av ett "offensivt" näringsliv.

– Linköping är en fin tjänstemannamarknad och har ett offensivt näringsliv. Därför är det extra roligt att få vara med och bidra på flera sätt till fortsatt tillväxt i regionen, säger Camilla Egerlid.