Med slutna ögon rör de sig obehindrat nära varandra bland bänkar och stolar. Om tjugo minuter uppträder de på "Stilettracet", och då måste alla steg sitta.

– Det är kul att dansa! Vi finner sån glädje i dansen och vill gärna att fler ska kunna göra det, berättar Hedvig Lannersten som läser till civilingenjör på Linköpings universitet.

Idag består föreningen av 15 tjejer, de flesta från maskinprogrammet. Men trots den mangranna kvinnodominansen och namnet Dance machine så är föreningen öppen för alla på universitetet.

Artikelbild

| Dance machine värmer upp deltagarna i Stilettracet. Att sprina i högklackat kräver mjuka leder.

– Det finns en förening under industriell ekonomi, men vi ville ha en förening öppen för alla. Det skulle vara jätteroligt om några killar ville vara med. Vi vill gärna ha mer blandat för att det är kul.

När ljudanläggningen pumpar ut mixen av Zedd, Beyoce, Rihanna och Zara Larsson för flera hundra studenter är det på riktigt. Nerverna är i schack och alla steg sitter där de ska.

– Vi har väldigt olika bakgrunder. Allt från hip hop och jass till street. Det genomsyrar också våra uppträdanden. Det är alltid väldigt blandat och man får alltid lära sig något nytt. Jag tycker det är kul, att alltid bli utmanad, säger Hedvig och pustar ut.