Eslam AL Hamdan är ledare för projektet tillsammans med gruppen ViDans. När jag pratar med honom är han i Göteborg och förbereder torsdagens föreställning där. Men på fredag är det Linköpings tur. Föreställningen, eller dansteatern, heter "The other way" av en specifik anledning.

– Det finns en annan väg att ta sig till Europa, genom öknen. Alla tar sig inte hit över havet och det vill vi uppmärksamma, säger Eslam AL Hamdan.

Föreställningen utspelar sig i Saharaöknen där flyktingar reser med smugglare.

– Jag flydde både genom öknen och över havet. Öknen är farligare, säger Eslam AL Hamdan

Projektet handlar också om att berätta för människor varför de som flyktingar kom till Sverige och hur de levde tidigare.

– Vi kom inte hit för att ha roligt, eller för pengarna. Den enda anledningen är att försöka skapa en framtid, säger Eslam AL Hamdan.

Gruppen ViDans består av 14 personer från sex olika länder. Vissa av dem har fått asyl, andra väntar fortfarande. Gruppen turnerar nu runt i landet med föreställningen. De vet inte hur länge de kommer hålla på, tills folk tröttnar helt enkelt. Med förra föreställningen turnerade de runt i ett år och Eslam AL Hamdan tror att de kommer hålla på lika länga med "The other way". På fredag klockan 19 börjar föreställningen, som är gratis, på Sagateatern.

– Jag är väldigt stolt över det här och jag hoppas att många dyker upp. Jag hoppas att de förstår vår situation, säger Eslam AL Hamdan.

I framtiden vill Eslam visa dansteatern för politiker.

– Jag vill att de ska se och tänka innan de skickar tillbaka människor, säger Eslam AL Hamdan.