Men bara en som talar om hennes politiska hemvist: liberal, och det med glöd.
– Det handlar om att se varje enskild människa, förklarar hon, värna vår frihet att välja – men också om att värna demokratiska och liberala värderingar. Idag händer det saker i Europa och i världen som gör att vi måste kämpa lika mycket som någonsin tidigare för internationellt engagemang och solidaritet.
Hon pratar engagerat om Brexit, om det kommande valet i Frankrike där extremhögern tycks vinna mark och framför allt om den blivande president som vann valet i USA.
– Nyss hade vi Obamas fantastiska ledarskap som skapade hopp för människor. Han talade om gemenskap och han sökte lösningar på stora frågor, som klimatfrågan. Nu kommer en ny president och ställer människor mot varandra och bygger upp murar.
När jag frågar efter hennes starka sidor, de som en gång gjorde att hon blev Sveriges yngsta kvinnliga riksdagsledamot för 14 år sedan, ledamot i konstitutionsutskottet, liberalernas representant i EU-nämnden och nu ordförande i bildningsnämnden och kommunalråd hemma i Linköping, då blir hon däremot alldeles tyst.
Hon funderar så länge att jag till sist undrar om jag alls ska få något svar på frågan.
– Mina starka sidor? säger hon till sist och tvekar igen.
– Det är svårt att se sig själv utifrån. Men kanske är det ett brinnande intresse för samhällsfrågor, jag går igång på sånt som är viktigt. Det är roligt att träffa människor.
Karin Granbom Ellison uttrycker sig eftertänksamt och försiktigt. Men så ska hon beskriva sin uppgift som politiker och genast lägger hon i en annan växel.
– Det var fantastiskt att jobba i riksdagen, och det är lika roligt med kommunpolitiken. Roligast? När jag är ute på skolorna och träffar elever och lärare som VILL något – och så möjligheten att omsätta detta i förslag som blir verklighet.
Hon är ivrig och talar snabbt och engagerat.
– Jag har ett spännande politiskt uppdrag och får träffa människor med engagemang. I min grupp i bildningsnämnden är det 50 års åldersskillnad, män och kvinnor från olika länder. Det blir en spänstig debatt! Det är människorna i politiken som gör skillnad, det har betydelse vem som sitter på en post.
– Nu jobbar jag halvtid och kommer hem varenda kväll, till skillnad från under riksdagstiden, och kan träffa mina barn. Jag har en fantastisk tillvaro.
Karin Granbom Ellison var mycket ung när hon började intressera sig för samhällsfrågor. Hon berättar om den första utlandsresan till Tunisien i tioårsåldern.
– Den gjorde ett enormt intryck. Att se ett samhälle som var så annorlunda än vårt, och så mycket fattigdom.
Sedan dess har hon fortsatt att resa: språkresor, tågluff, studier i USA, i Gent i Belgien, i holländska Rotterdam och tyska Hamburg, och så en vår som trainee på EU-parlamentet i Bryssel.
– Mitt politiska intresse tog fart 1994, berättar hon. Jag var 17, för ung för att rösta i valet och jag fick inte rösta i EU-folkomröstningen heller, men frågan engagerade mig. Jag tänkte att det är vi som är unga som ska leva med konsekvenserna av det här valet.
Hon läste företags-, national- och rättsekonomi på universitetet och undervisade en sommar där och så kom hon in i riksdagen.
Yngst av alla kvinnliga ledamöter, som sagt, och hon kom rakt in i storpolitiken.
– Jag satt i EU-nämnden. Varje vecka träffade vi ministrarna som skulle åka till Bryssel. Två gånger per år kom statsministern och då skulle vi ställa kritiska frågor till honom.
Hon skrattar.
– Göran Persson som jag bara hade sett på tv och läst om i tidningarna. Jag var tvungen att gömma händerna under bordet för de skakade så. Mitt liv var jättespännande – och samtidigt var tiden i riksdagen bitvis tuff. Men genom åren fick jag erfarenhet och under min tredje period satt jag i konstitutionsutskottet och det var JAG som var med och granskade regeringen....
Nästa fas i livet:
– Jag kände att det var dags att göra något annat, säger hon. Men jag ville inte släppa politiken, så jag ställde upp i kommunvalet. Jag placerades som tvåa på kommunfullmäktigelistan.
Det dröjde inte så lång tid innan ettan på listan, Rebecka Gabrielsson, tvingades avgå och Karin Granbom Ellison fick frågan: ville hon bli kommunalråd?
– Det var inte så svårt att säga ja. Jag fick ansvar för utbildningsfrågor – ett av de områden jag tycker är viktigast.
– Jag tänker på barnen, både mina egna och andras. Det är otroligt viktigt att förskolor och skolor är bra. Nya Kungsbergsskolan är ett jättespännande projekt. Att minska segregationen i skolan, att alla elever ska få vad de behöver är en annan otroligt intressant utmaning.
Linköping är ett fantastiskt ställe att bo på, säger hon, en växande, spännande stad med goda kommunikationer med resten av världen, med universitet och mångfacetterat näringsliv.
Och sedan? Hur ser framtidsplanerna ut?
– Jag är väldigt engagerad i det jag gör och här tänker jag långsiktigt. Det arbete jag har satt igång med i Linköping kommer att ta mer än en mandatperiod.
Du behöver bli omvald?
– Ja, faktiskt, säger hon och skrattar, jag behöver mer tid. Jag har inte i tankarna att göra något annat än det jag gör nu. Men man vet aldrig. Det är mycket som är utvecklande i politiken. Jag vill vara med i samhällsutvecklingen på NÅGOT sätt, det är viktigare än någonsin. Inte bara se problem och motsättningar, utan hitta möjligheter och lösningar.