Sen de förra ägarna begärde sitt företag i konkurs har Oscar Brandin hållit verksamheten igång. Förhoppningen var att slippa stycka och lägga ner och istället hitta någon som vill köpa och driva allt vidare.

Ingvar Gustafsson, som äger Eklunds chark i Linköping, såg en affärsmöjlighet och slog till. Tidigare var de konkurrenter och nu har han har köpt allt, både fastighet, maskiner och varumärke. Han har också som målsättning att kunna behålla de 13 anställda.

– Vi ska förhandla om det i veckan, jag måste titta lite på omsättning och sånt, men vi ska försöka att erbjuda de flesta arbete i alla fall. Vi har ju inte suttit ner och pratat med dem ännu så jag vet ju inte hur de känner för det här, säger Ingvar Gustafsson.

Artikelbild

De förra ägarna fick inte ihop ekonomin, vad är det som får dig att tro på verksamheten?

– Det blir synergieffekter, att vi kan jobba ihop alltså. Framför allt är det transporterna som kan samordnas, vi har egen distribution och Mantorpsköket köpte in den tjänsten. Om vi ska till samma butik så blir det ju ett stopp mindre nu, säger Ingvar Gustafsson.

För Oscar Brandin på advokatfirman Delphi innebär försäljningen att det kommer att finnas pengar i konkursboet. Det är positivt för gamla leverantörer som kanske kan få åtminstone en del av sina fordringar.

– Det är känsligt att ge en utdelningsprognos innan allt är klart, men jag kan säga att det finns förutsättningar för att leverantörer kommer att kunna få utdelning i konkursen, säger Oscar Brandin.

Artikelbild

| Mantorpsköket i konkurs.

Vad var orsaken till de förra ägarnas konkurs?

– Det har jag ännu inte satt mig in i, men det är alltid roligt när ett företag kan få leva vidare på det här sättet.

Ingvar Gustafsson tillträder den 27 februari. Varken han eller Oscar Brandin vill berätta vad Mantorpsköket kostade.