För bilister finns det endast fem ställen att ta sig över Stångån: Kallerstadsbron, Braskens bro, Drottningbron, Tullbron samt E4-bron. Vid tre av broarna är nu framkomligheten synnerligen begränsad.

– Kallerstadsbron är avstängd. Samtidigt pågår det reparationsarbeten på Braskens bro och Trafikverket har kraftigt begränsad framkomlighet på E4, säger Ulf Johansson Lorin, avdelningschef för stadsmiljö på Linköpings kommun.

Den uppkomna trafiksituationen gör att bilisterna söker sig till de broar och vägar som ännu är helt öppna för trafik.

– Vi får mycket trafik på Tullbron, på Järnvägsgatan och på Industrigatan.

Under rusningstrafiken på onsdagen uppstod problem vid resecentrum. Bussar i stadstrafik kunde inte köra ut från resecentrum eftersom korsningen blockerades av bilar som hamnat i köer. Kommunen vill nu undvika en upprepning. Fyra flaggvakter sätts in vid resecentrum för att förhindra att busstrafiken lamslås.

– Flaggvakterna ska hjälpa till så att inga bilister hamnar ute i korsningen. De kommer att börja jobba vid 16-tiden och fortsätta fram till 17.30. Det är då vi tror att det är störst problem, säger Ulf Johansson Lorin.

Tekniska verken har ännu inte kunnat säga när slukhålet på Kallerstadsleden förvänts vara åtgärdat. Det har talats om att detta kan ske först i början av nästa vecka.

– Detta kan pågå fram till en bit in i nästa vecka. Vi har inte fått någon ny information från Tekniska verken.

Ulf Johansson Lorin uppmanar alla som har möjlighet att ställa bilen och i stället välja cykel eller kollektivtrafik.

–  Försök att undvika rusningstrafiken.