- Det är jag som i så fall skriver under ett sådant demonstrationstillstånd och det har jag inte gjort, säger chefen på polismyndighetens rättsenhet, Björn Folkesson till Corren.

Det var det moderata kommunalrådet Christian Gustavsson som på Twitter först ställde sig undrande till polisernas val av plats. I ett meddelande till Corren skrev han: "Har de förresten tillstånd för demonstrationen?"

Magnus Hällöv, på polismyndighetens tillståndsenhet, har inte heller några uppgifter om att en sådan tillståndsansökan skulle ha lämnats in. 

- Frågan är om man kan anse att det är fråga om en demonstration, säger Magnus Hällöv.

Björn Folkesson, som befinner sig på skjutbanan när Corren når honom, tar sig tid att kolla lagbokens text. Enligt honom så krävs det tillstånd om man samlas på allmän plats för att informera om lönevillkor för en yrkesgrupp.

Rätten att demonstrera gäller också för poliser, men det är bra om de föregår med gott exempel och följer lagen, konstaterar han. 

En möjlighet som skulle kunna göra att poliserna inte behöver tillstånd är om själva polismyndigheten har gett dessa poliser order om att ställa sig på Trädgårdstorget och prata med allmänheten om polisernas ingångslöner.

- Och det tror jag inte att myndigheten har gjort, säger Björn Folkesson.

Strax innan klockan 16.00 på onsdagseftermiddagen lämnade polisbilarna Trädgårdstorget.