Det var strax efter klockan 12.00 på tisdagen som räddningstjänsten larmades till Fårbogsvägen i Tokarp. Ett radhus som omfattar totalt fyra lägenheter stod i lågor. En person fördes till sjukhus och polisen började evakuera boenden i radhuslängan. Universitetssjukhuset uppgav i en bulletin på eftermiddagen att en man är allvarligt skadad. Han vårdas på intensivvårdsavdelningen.

Ett 20-tal brandmän från stationerna i Lambohov, Kallerstad, Vikingstad och Kvillinge sattes in i släckningsarbetet.

– Det är spridningsrisk i radhuslängan. Det är fyra radhus i en linje, sade Ulf Waltersson, inre befäl vid räddningstjänsten, i ett tidigt skede av insatsen.

Brandmännen koncentrerade sig snart på att begränsa branden. Räddningstjänsten begärde att en grävmaskin skulle användas för att riva delar av fastigheten och därmed förhindra spridning.

– Ett hus är totalförstört. De andra är främst rökskadade. Släckningsarbetet har än så länge gått bra, sade räddningsledaren Per Ahlberg sent på eftermiddagen.

Vid 14-tiden uppgav polisen att en anmälan om grov mordbrand hade upprättats.

– Det finns vissa saker som antyder att branden skulle kunna vara anlagd. Det är därför vi har upprättat en anmälan om grov mordbrand, säger jourhavande förundersökningsledare Claes Solid.

Artikelbild

Vad är det som antyder att branden skulle vara anlagd?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget. Det ska göras en teknisk undersökning. Bränder är ofta svåra att utreda då bevis tenderar att brinna upp, säger Solid.

Artikelbild

Finns det någon misstänkt i ärendet?

– Nej, det finns ingen som är konkret misstänkt.