– Det här handlar om en grupp patienter som vi ska kunna hantera i vår ordinarie jourverksamhet. Vi vill att våra medarbetare ska kunna utföra sitt arbete under arbetstid med lön, säger Anna Carin Dahlgren.

Varför får inte en tandläkare göra det här på sin fritid?

– Inte i våra lokaler, där finns det en annan frihetsgrad för privata aktörer.

Alla arga mejl, telefonsamtal och insändare hade alltså inget med saken att göra?

– Jag blev förfärad när jag såg en del av reaktionerna på nätet. Men vi har inte backat på grund av de strömningarna. Folktandvården tar emot alla,­ det är en av våra ledstjärnor.

Nu när tiggarna måste få fram pengar och en tolk med kort varsel, och ta sig mycket längre, är det nästan ingen som får akuttandvård längre enligt Stadsmissionen.

– Stämmer det? Ingen ska behöva ha ont, det spelar ingen roll vem du är. Min bild är att det går att lösa det här på ett bra sätt.

Först var du uppmuntrande till verksamheten, varför?

– Jag tycker att de här människorna gjorde en god insats för sina medmänniskor.

Men kände du till verksamheten innan medierna rapporterade?

– Nej. Men jag är ganska ny på jobbet. De hade nog diskuterat det med tidigare chefen.

Efter intervjun kontaktar Anna Carin Dahlgren klinikerna på Lilla torget och i Skäggetorp, och återkommer sedan till Corren. Hon meddelar då att Lilla torget försöker lösa akut värk om patienten kommer direkt till kliniken, och att jourkliniken i Skäggetorp alltid erbjuder tid samma dag, men ber att ringa tillbaka dagen efter om tiden inte passar.