Våren 2016 började polisen spana mot 36-åringen och dennes 26-årige kamrat. Polisen, som misstänkte att männen hanterade narkotika, började avlyssna mobiltelefoner. Under utredningens gång växte misstankarna och flera andra personer fick sina telefoner avlyssnade. Polisen lät även bugga en bil.

Den 16 april förra året slog polisen till i samband med att en Linköpingsbo hämtade 9,3 kilo hasch vid en bensinstation söder om Stockholm. Södertörns tingsrätt dömde fyra av de inblandade till fängelse i upp till tre och ett halvt år. Den utpekade gängledaren från Linköping friades dock. Domen överklagades till Svea hovrätt. Inte heller hovrätten, som på onsdagen avkunnade dom, anser att det är bevisat att 36-åringen var inblandad i brottsligheten och han frias helt. Straffen mot de övriga åtalade står dock fast.

36-åringen fälls dock för annan brottslighet. Svea hovrätt anser i likhet med tingsrätten att han gjort sig skyldig till bedrägeri riktat mot Arbetsförmedlingen. I tingsrätten dömdes han till fängelse i en månad. Svea hovrätt skärper nu straffet till fängelse i tre månader. Hovrätten skriver att det rör sig om svårupptäckt brottslighet riktad mot välfärdssystemet som inte hade upptäckts om inte 36-åringen hade varit föremål för telefonavlyssning. En 28-årig man som var inblandad i bedrägerierna mot Arbetsförmedlingen döms även han till fängelse i tre månader.