Här togs första spadtaget för ny anläggning

Storbildsfabriken i Linköping växer och vill bli större. Det tydliga målet till 2025 – en omsättning på 100 miljoner kronor.

David Bergman, grundare och ägare till Storbildsfabriken, tar första spadtaget till de nya lokalerna på Idögatan, omgiven av personal från företaget.

David Bergman, grundare och ägare till Storbildsfabriken, tar första spadtaget till de nya lokalerna på Idögatan, omgiven av personal från företaget.

Foto: Storbildsfabriken

Linköpings kommun2019-10-31 09:00

David Bergman grundade Storbildsfabriken 2005. 

Då som enmansföretagare i en liten kontorslokal på Hertigkarlsgatan.

Efter det har verksamheten vuxit med i snitt en anställd per år, nu 17 stycken, och en omsättning som rullat fram i samma riktning. När det blir dags att summera 2019 beräknas den landa på 37 miljoner kronor.

Storbildsfabriken opererar i en  bransch där man erbjuder olika typer av tjänster i den digitala världen, bland annat butiks-tv och videoväggar, och inom print med exempelvis banderoller, beachflaggor och profilmattor.

–  En innovativ mix av fysiska och digitala kommunikationslösningar, säger David Bergman som i sin roll som operativ ägare gärna ägnar sig åt affärsutveckling.

I förra veckan togs första spadtaget för en 1 700 kvadratmeter stor anläggning på Idögatan som beräknas stå klar för inflyttning i november 2020. 

– Vi flyttar då från  en något mindre byggnad på Idögatan och främsta skälet till att vi bygger nytt är vi blir ägare till fastigheten. I dag är vi hyresgäster. Genom att äga lokalerna blir vi mer flexibla, säger David Bergman som nöjer sig med att konstatera att det handlar om en satsning i mångmiljonklassen.

Han blickar fram till 2025 och ser då en fortsatt expansiv utveckling med en möjlig omsättning på cirka 100 miljoner kronor och mellan 40 och 50 anställda.

Men inte bara det.

– Hållbarhet har länge  varit en drivande fråga för oss. Målet är att vi ska vara koldioxidneutralt när vi når 2025.

Karta: Idögatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!