Hurtigt träningsgäng – mitt i centrum

Tre, två, ett! Vila! En inspelad röst leder träningspasset när ett hurtigt gäng intog Melins Torg i Linköping city.

Svettigt värre och passet drog nyfikna blickar till sig.

Svettigt värre och passet drog nyfikna blickar till sig.

Foto: Annica Hesser

Linköpings kommun2019-11-05 15:20

För den som passerade korsningen Ågatan och Repslagargatan på tisdagsmorgonen var det svårt att undgå det tuffa träningspass som pågick bakom Åhlénshuset. På olika stationer utfördes svettiga och högintensiva övningar som plankan, skaka rep, ja sådant där som förstås heter något helt annat inom crossfit, där man kan höra begrepp som battle rope, squats, step ups, burpee med mera.

– Det här kallas träningsnätverket, säger Peter Hagström, från kommunikationsbolaget Storbildsfabriken. Det handlar om att nätverka samtidigt som man rör på sig.

I en vit skåpbil dånar peppande musik ut och en inspelad röst leder deltagarna framåt under passet. 

Är det crossfit-träning?

– I crossfit är det de här övningarna, men det här kallas egentligen HIIT, high, intensive, interval training. Man får ladda upp med en rejäl frukost, säger Peter Hagström. 

Aktiviteten görs i samarbete mellan Storbildsfabriken och gymföretaget My Willpower. Tanken är att vara ett slags ambulerande gym som besöker företag, föreningar med mera för att ge tillfälle att skapa affärsnätverk och knyta kontakter på ett nyttigt och roligt sätt. Upplägget är att avsluta med frukost och mingel.

För dagen är det de anställda på Nyföretagarcentrum som fått dra på sig träningskläderna. Bland dem hittar vi vd:n Anna Hjertstedt Leijon:

– Man får kämpa på lite. Det var kul och det är skön luft. Vi har hjälpt det här gymföretaget i starten och vi bjöd hit dem i och med innovationsveckan. Så nu ska vi in och äta frukost.

Bakom aktiviteten stod linköpingsföretagen My Willpower och Storbildsfabriken.
Bakom aktiviteten stod linköpingsföretagen My Willpower och Storbildsfabriken.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!