Klädbutik i centrala Linköping stänger

Den danska klädjätten Masai lämnar Linköping. Butiken på S:t Larsgatan har stängt. "Reslutatet blev inte som vi hade förväntat oss".

Masai:s butik på S:t Larsgatan håller på att tömmas. Den danska klädjätten stänger i Linköping. Säljsiffror som inte nådde upp till förväntningarna uppges vara huvudskälet till åtgärden.

Masai:s butik på S:t Larsgatan håller på att tömmas. Den danska klädjätten stänger i Linköping. Säljsiffror som inte nådde upp till förväntningarna uppges vara huvudskälet till åtgärden.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-10-30 20:00

Masia grundades 1992 och har i dag cirka 30 egna butiker i Danmark, Sverige och Norge. 

Företagets klädkollektion säljs dessutom av mer än 1 300 oberoende butiker och varuhus i 25 länder.

I Linköping öppnade kedjan en egen butik på S:t Larsgatan i augusti 2016.

Nu har man från huvudkontoret i Köpenhamn tagit beslutet att avveckla verksamheten med omedelbar verkan. Sista försäljningsdag var i lördags, den 26 oktober.

Ställningstagandet grundar sig i att butiken inte motsvarade kedjans förväntade säljresultat, uppger Ulrik Hofman-Thaysen som ansvarar för koncernens återförsäljare.

– Vi har inte nått upp till de siffror som vi satte upp då vi öppnade. Därför stänger vi, säger han och ger en personlig teori om varför butiken i Linköping inte gav det resultat man hade hoppats på.

– Vi har även egna butiker i närliggande städer som Norrköping och Jönköping och kundunderlaget är kanske inte tillräckligt stort för att det ska fungera med tre enheter så nära varandra. Dessutom hårdnar konkurrensen i branschen. 

Butiken i Linköping sysselsatte två personer och enligt Ulrik Hofman-Thaysen kommer de nu att gå vidare till andra verksamheter.

Vad händer med butikerna i Norrköping och Jönköping. Finns det planer att stänga även dem?

– Nej det gör det inte. De kommer att leva vidare precis som tidigare.

Kommer era kläder att säljas av andra butiker i Linköping?

– Ja, vi samarbetar med några lokala aktörer som har kollektionen i sina sortiment.

Karta: Sankt Larsgatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!