Körde in i E4:s mitträckte - åkte vidare

Klockan 12.30 mottog SOS ett larm om en trafikolycka på E4 i Linköping. När polisen kom till platsen hade bilen åkt vidare.

Linköpings kommun2019-09-30 12:49

Fyra personer var inblandade i olyckan som inträffade i höjd med Bauhaus på E4 strax efter klockan 12.30. Enligt räddningstjänstens inre befäl Christian Lind var det ingen stor olycka, och den ska inte ha genererat några köer. 

Polisen tog över ärendet och klockan 13.15 sa polisens presstalesperson Björn Öberg så här: 

– Någon verkar ha kört in i mitträcket, men det verkar inte som att det blivit några större skador på räcket. Det ska ha varit flera personer inblandade, men inga personskador.

När polisen anlände till platsen hade bilen redan lämnat.

– Vi åkte ut dit och då fanns inte bilen kvar, så vi har inte fått tag i dem. Eventuellt har vi fått en ny iakttagelse nu, att de befinner sig på annan plats på E4. Vi är på väg dit.

Till slut fick polisen tag i personerna.

– Det kom in ett ärende till, om att en likadan bil hade kört in under släpet på en lastbil vid rastplats Herrbeta, berättade Björn Öberg vid 14-tiden.

Polisen åkte till platsen och fick tag i personerna. Föraren, en man i 20-årsåldern, är nu misstänkt för att inte ha anpassat avståndet till framförvarande fordon. Polisen kunde då även konstatera att ingen av personerna skadades vid händelserna. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!