Man försökte råna taxichaufför

34-åringen drog fram en kökskniv och krävde att taxichauffören skulle ge honom pengar. Nu har mannen åtalats för försök till rån.

34-åringen hotade taxichauffören med denna kniv.

34-åringen hotade taxichauffören med denna kniv.

Foto: Polisen

Linköpings kommun2019-09-08 12:00

Tidigt på morgonen den 16 december förra året beställde 34-åringen en taxi.34-åringen hade druckit alkohol och var dessutom, enligt egen utsago, påverkad av narkotikaklassade läkemedel. 

När taxin kom fram till adressen i centrala Linköping öppnade 34-åringen dörren. Taxichauffören påminde då kunden om att han var tvungen att betala. I detta skede drog 34-åringen upp en kökskniv och krävde, enligt åtalet, att taxichauffören skulle ge honom pengar. När chauffören förklarade att han inte hade några kontanter begärde 34-åringen att han skulle få mobiltelefonen. 

– Jag säger att jag inte har några pengar och då säger han att han ska ha min telefon istället, men han får inte min telefon. Jag säger, döda mig inte. Då säger han att han inte dödar mig så länge jag inte anmäler, säger taxichauffören i förhör och fortsätter:

– Jag var jätterädd och chockad.  

34-åringen började promenera i riktning mot Ågatan och passade på att dumpa kniven i en papperskorg. En polispatrull var dock snabbt på plats och kunde gripa honom. 

34-åringen, som krävs på 15 000 kronor i skadestånd, har nu åtalats för försök till rån. I förhör har han gjort vissa medgivanden även om han beskriver sina minnesbilder som luddiga. 

34-åringen åtalas dessutom för grovt rattfylleri. Den 14 februari i fjol körde han bil trots att han var påverkad av amfetamin. Under färden kom 34-åringen över i mötande körfält – vilket tvingande en mötande bilist att väja. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!