Personal fick plocka skräp i timmar

På lördagskvällen samlades drygt 150 bilar för bilträff på Depot Mantorps parkering. Dagen efter plockade personal skräp i timmar.

Enda samtalet till polisen angående bilträffen kom från Cirkle K-macken i närheten. Mackpersonalen rapporterade om ungdomar som "kör som svin".

Enda samtalet till polisen angående bilträffen kom från Cirkle K-macken i närheten. Mackpersonalen rapporterade om ungdomar som "kör som svin".

Foto: Julia Djerf

Mantorp2019-11-18 16:00

Det har blivit tradition för unga vuxna att träffas med bilarna på Depot Mantorps parkering under helgnätter. Tidigare träffar har slutat med att personer omhändertagits eller avvisats på grund av berusning. Under natten till söndag gick det lugnare till.

— I rapporten står det att det var drygt 150 bilar, dåligt väder och relativt lugnt, säger Björn Borg, gruppchef på områdespolisen i Motala.

Ingen person ska ha blivit omhändertagen. Däremot förekom nedskräpning, främst i form av krossat glas.

— Det var ganska skön stämning. Det kändes inte som att det var jättemycket fylla eller massa bråk. Sen var det självklart folk som var onyktra och krossade glasflaskor. Och det är väl det värsta att torka upp, glasflaskorna, säger Jennie Hellmér som nattvandrade på parkeringsplatsen.

Rengöringen av parkeringsplatsen står Depot Mantorp för. Enligt Depots fastighetsskötare Ryno Pettersson går mycket tid åt att städa upp efter träffarna.

— Vi har en tjej som städar och det är ju inte kul när hon måste städa i flera timmar på parkeringen först. Om det dessutom varit en blåsig kväll kan det ligga skräp ända nere vid Skänningevägen, säger Ryno Pettersson.

Är det främst glassplitter?

— Ja, det är mycket glas. Men det kan även vara högtalare, trädgårdsmöbler, vinterdäck, bilkylar, matpåsar och jord som de skvätt runt efter en burnout. Det är jättetråkigt att de inte kan städa efter sig när det finns glassortering och sopstation där.

Karta: Depot Mantorp
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!