Recept för 4 personer. Kock: Martin Andersson

Burgarna
400g tonfisk, tärnad
2 vitlök, riven
1 msk sambal olek
1 lime, zest och juice
2 msk hackad koriander
3 msk majonnäs
1 tsk salt
4 msk rostade sesamfrön

Ingefärsmajonnäs
2 dl majonnäs
2 msk finhackad gari
1 riven vitlök
salt

Artikelbild

Salsa
6 tomater, fileade och tärnade
1 gul lök, finhackad
1 ananas tärnad
2 msk hackad koriander
1 lime, zest och juice
Salt

French bean fries
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 dl sodavatten
1 ägg
400g haricots verts
3 liter friteringsolja
4 fina, goda burgarbröd
2 msk gari
4 nypor vattenkrasse

Burgarna
Mixa samtliga ingredienser förutom sesamfröna till en homogen och fin färs. Forma färsen till 4 burgare. Rulla kanterna i sesamfrön. Baka av burgarna i ugnen på 120 grader i ca 10 minuter.

Ingefärsmajonnäs
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.

Salsa
Blanda rubbet och smaka av med salt.

French bean fries
Vispa ihop mjöl, bakpulver, sodavatten och ägg till en klistrig smet, inte för tun och inte för tjock. Doppa haricots versten i smeten och fritera dem sen i en kastrull där friteringsoljan är ca 160 grader. Fritera i omgångar tills all haricots verts är krispiga och gyllene. Salta!

Servering
När allt är klart så monterar vi ihop vår burgare med majonnäs, salsa, gari och vattenkrasse. Serveras med fantastiska french bean fries.