• lördag 25 oktober 2014
Borde vara en fördel för LHC Bergstens hockeyblogg Bergstens hockeyblogg
Vädersponsor:

Misstänkte dubbelmördaren erkände för advokaten

LINKÖPING Den 33-årige man som misstänks för dubbelmordet i Ljungsbro erkänner att han dödat den 15-årige pojken och den 57-åriga kvinnan. Mannen kan samma dag som dådet ha nyttjat den så kallade kannibaldrogen.

33-åringen erkände inte i samband med förhör med polisen utan valde att erkänna i samtal med sin advokat Thomas Bodström.

Få minnesbilder

– Min klient erkänner att han har gjort det här. Han har vissa minnen från den här kvällen och förstår att det inte kan vara någon annan än han själv. Han kan däremot inte förklara hur det kan ha gått till för han har bara vissa få minnesbilder, säger Thomas Bodström till Corren.

Enligt Thomas Bodström mår mannen mycket dåligt av insikten att det är han som är skyldig.

Har du fått intryck av att det här är något som har vuxit fram?

– Ja, därför att från början mindes han ingenting, sedan har han förstås tänkt på det här jättemycket.

Men har han kunnat ge någon antydan till hur det här kunnat ske?

– Nej, det kan han inte göra nu, det får vi återkomma till och nu får utredningen gå framåt, säger Thomas Bodström.

Hade tagit kannibaldrog?

Enligt nya uppgifter hade 33-åringen samma dag som dubbelmordet skedde nyttjat den så kallade kannibaldrogen, MDPV. Drogen är känd för att få missbrukare att helt tappa kontrollen. Thomas Bodström var på måndagskvällen sparsam med kommentarer kring detta.

– Det får utredningen visa framöver. Det får stå för polis och åklagare än så länge. Jag påstår inte att det inte är så. Jag kan varken bekräfta eller dementera att det är så.

Vad betyder det här erkännandet för utredningen fortsättningsvis?

– Utredningen kommer att fortsätta med förhör och så vidare. Man måste ändå fortsätta med den övriga bevisningen. Det viktiga är förstås att få svar på hur det kunde ske och varför det kunde ske, säger Thomas Bodström.

Förlängd åtalstid

En genomförd så kallad paragraf 7-undersökning visade i förra veckan att det kan misstänkas att 33-åringen led av en allvarlig störning vid tiden för dådet. Polisen kommer nu att hålla nya förhör med mannen och arbeta vidare med den tekniska och medicinska utredningen kring honom. På fredag väntas åklagaren begära om ytterligare tid för att kunna väcka åtal mot den 33-årige mannen.

Ola Fagerberg

 
  • 24Corren
  • TT Play

Bilvrak hittat i kanalen

Vattenmassor i Skee

  • Mest läst just nu
  • Senaste nytt
  • Senaste nytt
  • Mest läst i dag