Mjärdevi skrotar det gamla

Här är Science park Mjärdevis nya stil. De gamla tegelpelarna i entréerna till området har ersatts av skärmar, och en ny grafisk profil har tagits fram.

Grafisk profil. Här är ett prov på  Science parks nya profil. Till höger syns olika innovationer som kan kopplas till Science Mjärdevi park.

Grafisk profil. Här är ett prov på Science parks nya profil. Till höger syns olika innovationer som kan kopplas till Science Mjärdevi park.

Foto: Science Mjärdevi park

Linköping2017-10-06 19:00

– Vi tycker att pelarna har känts lite avvisande. Med informationsskärmar kan vi skapa en mycket mera levande och välkomnande öppning till Mjärdevi. Vi kan berätta om saker som är aktuellt i parken, säger Lena Miranda, vd för Science park Mjärdevi.

Namnändringen gjordes tidigare i år. Man kastade då om lite i namnet och satte ”Science park” först.

– Många andra science parks i Sverige har den ordningen. Internationellt får vi också ofta frågan vad ”Mjardevi” står för. Vi har också bytt språk på sajten, till engelska.

Vill ni ändra till ”Science park Linköping”?

– Det är inte otänkbart. Men namnet ”Mjärdevi” sitter väldigt djupt här. Det finns en väldig stolthet över det namnet bland många som arbetar i parken.

Man har också ändrat sin grafiska profil och tagit fram ett antal ikoner som ska användas i olika sammanhang.

– De är direkt kopplade till olika innovationer från Mjärdevi och Linköping. Vi har Sectras säkerhetstelefon, Cybaeros helikopter och så vidare.

Det finns faktiskt en plan med alla innovationerna:

– Vi vill bygga ett typsnitt av ikonerna, där varje bokstav baseras på en innovation från parken. Och sedan skulle vi vilja skicka i väg det med varje elev i skolorna i Linköping och på så vis bygga upp en stolthet över hur mycket som kommer från den här staden.

Det finns 29 bokstäver, hur många olika namn på uppfinningar med olika startbokstäver har ni samlat in hittills?

– Femton, så det närmar sig!

Visionsarbete brukar sällan gå helt smärtfritt. När det gäller informationsskärmarna så uppstod ett litet krux: Tekniska verken kopplade dem till gatulyktornas nät, så de lyser bara på kvällen. Den saken är felanmäld, och står nu på kö hos Tekniska verken. Nu ska den nya profilen upp i flaggstängerna vid Mjärdevi center också. Men där dök nästa problem upp.

– De gamla flaggorna har suttit så länge att de har fastnat! Men vi ska nog få ordning på allt så småningom, säger Lena Miranda.

Exempel. Så här vill Science Mjärdevi profilera sig. Bilden är från en  upplaga av idétävlingen East Sweden hack som arrangeras i parken.
Exempel. Så här vill Science Mjärdevi profilera sig. Bilden är från en upplaga av idétävlingen East Sweden hack som arrangeras i parken.
Science park Mjärdevi

Grundades 1984, i ett nära samarbete mellan näringslivet, Linköpings kommun och Linköpings universitet. Kallas i bland för "Linköpings Silicon Valley". Är en innovationspark, med cirka 6 500 sysselsatta på över 350 företag. Här finns flera världsledande företag, som Sectra, IFS, Ericsson och Autoliv. Hyser ocks ett stort antal lovande startup-bolag inom IT-branschen.

Linköpings kommun äger bolaget som driver parken, där Lena Miranda är verkställande direktör.

Se mer: www.mjardevi.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!