Restaurangen till salu - två år efter öppning

Restaurangen Pappa Ninmari i Mjölby är till salu. "Det har blivit lite för mycket", säger ägaren Morris Amsso.

Morris Amsso har lagt ut sin restaurang Pappa Ninmari till salu.

Morris Amsso har lagt ut sin restaurang Pappa Ninmari till salu.

Foto: Sune Johansson

Mjölby kommun2019-11-24 11:00

För drygt två år sen slog Pappa Ninmari upp dörrarna i Mjölby. Nu är den ute till försäljning. Restaurangen ägs och drivs av Morris Amsso, som sedan tidigare driver butik och Pappa Ninmari-restaurang i Katrineholm, samt en restaurang i Norrköping. 

Hans senaste projektet är beläget till varmare breddgrader, på Teneriffa. Där driver han en mäklarfirma via franchisetagande och planen är att även starta upp en restaurang på ön. Just de många olika åtagandena är anledningen bakom att Pappa Ninmari i Mjölby är till salu enligt Morris Amsso.

— Det blir för mycket, jag hinner inte med alla verksamheter som jag har. Det är det här med Teneriffa och så vill jag satsa mer i närheten av där jag bor. Och jag måste ha lite tid till familjen också.

Fem av familjemedlemmarna är med och arbetar inom de olika verksamheterna, även inom Pappa Ninmari i Mjölby, - som håller öppet tills en affär är genomförd.

— Jag har inte bråttom att sälja. Jag har familj som hjälper mig, säger Amsso.

Pappa Ninmari, som ligger på Burensköldsvägen i Mjölby, var tidigare hem åt restaurangen Meet som höll igång i drygt fyra år. Dessförinnan låg ytterligare en restaurang på adressen, med det klassiska namnet Zeb Macahan. Framtiden får utvisa om det blir mer mat i lokalerna. 

Har det varit några intressenter?

— Ja, det finns tre intresserade köpare i dagsläget.

Och du själv, blir det flytt till Teneriffa?

— Det beror på. Jag vill om allt fungerar bra, då kanske det inte är fel att flytta dit. Värme och så där.

Karta: Burensköldsvägen 8
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!