Jo, jättebra.

Erika och Jonas Frost har just stängt sitt Open new doors i Göteborg och satsar helt och fullt på Sya i stället.

– Det har funkat helt fantastiskt fint hela sommaren, säger Erika Frost. Så nu ska vi satsa vidare.

Artikelbild

| Ett fantastiskt ställe, här blir vi kvar, säger Erika och Jonas Frost som älskar sitt stationshus.

Hon och Jonas menar att deras kafé tycks ha fattats just här. Både Syabor och andra östgötar, men också alla möjliga människor på resa genom landet, stannar till och äter lunch eller fikar just här, där maten är rå, ekologisk och närodlad.

– Ibland räcker det att göra något bra, säger Jonas Frost.

De bor på övervåningen i stationshuset och järnvägen stör inte alls.

– Vi är storstadsbor och vana vid ljud dygnet runt, säger Erika Frost. Det är rentav skönt att det inte är helt tyst här. Perfekt.

Artikelbild

| Stationshuset ligger givetvis nära järnvägen, skönt för storstadsbor med ljud.

Det var en ren slump att det blev just Sya.

– Vi var och tittade på ett hus i Katrineholm, men det var inget att ha. Stationshuset i Sya hade vi sett på Hemnet, så vi svängde förbi – och det var klockrent. Ett fantastiskt ställe.

Artikelbild

| I glasdisken står bakverken och lockar gästerna.

Öppet året runt i fortsättningen, men först stängt i tre veckor under september. Ägarparet ska på kurs. Sedan blir det närproducerad och ekologisk mat och fika i stationshuset fredag till söndag hela hösten och vintern. Matlagningskurser och julbord ska komplettera verksamheten.

– Vi har mycket planer, säger Erika. Den lilla smedja som förr var stationens toaletter, vill vi göra om till surdegsbageri. Och det stora magasinet blir kanske gästboende så småningom.