Coronaläget i Motala: Vill ha en lägesrapport

Ingen förvaltning har flaggat för coronarelaterade problem under helgerna. Men med ökad smittspridning i samhället vill kommunledning nu ha en lägesrapport.

Jimmy Szigeti säger att kommunen nu vill ha en uppdatering om läget i verksamheterna.

Jimmy Szigeti säger att kommunen nu vill ha en uppdatering om läget i verksamheterna.

Foto: Mostphotos, MVT arkiv

Motala2022-01-05 16:00

På måndag ska kommunen ha ett inbokat krisledningsmöte. Under onsdagen gjordes en kort avstämning och då beslutades att göra en mer genomgående lägesrapport till måndagens möte.

– Vi vill att förvaltningscheferna tar fram en nulägesbild där man redogör för hur läget varit under helgerna, hur det är nu i verksamheterna och vad man gör för bedömning framåt, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti och fortsätter:

– Vi vill ha inte ett större underlag. Vi har inte fått några signaler alls om problem under helgerna, men vi vill stämma av ordentligt.

Vad tänker ni kring regeringens utökning av användningen av vaccinpass?

– Jag tycker att det är bra. Det är någon som vi kommer att titta på vid större arrangemang, säger Jimmy Szigeti.

När smittspridningen ökat tidigare  har ni vidtagit åtgärder som att stänga biblioteket och idrottshallar. Finns det sådana diskussioner nu också?

– Vi har inte haft några sådana diskussioner, men det är också upp till verksamheterna att nu följa utvecklingen, säger han.

I mitten på nästa vecka ska kommunerna också ha en avstämning med regionen och länsstyrelsen för att uppdatera sig om läget och om eventuella behov av åtgärder.

– Jag tycker att det är bra att vi har de uppdateringarna, säger Jimmy Szigeti.

I dagsläget är inte kommunens krisledningsstab aktiverad, men enligt Jimmy Szigeti följer man utvecklingen och har möjlighet att snabbt anpassa sig efter läget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!