Därför är Nya Lidl-butiken försenad

Från början var planen att den nya Lidl-butiken på Motala väster skulle invigas innan jul. Men förseningar i arbetet har lett till att nyöppningen måste flyttas fram flera månader.

Foto: Rita Furbring

Motala2018-01-10 17:30

– Vi har satt ett datum, men vi avvaktar med att förmedla det så att vi kan säkerställa en perfekt öppning, säger fastighetschef Johan Vennerström.

Det var i mars i fjol som första spadtagen togs till den nya Lild-butik som i dagsläget bara finns på ett fåtal platser i landet, med dess särskilda utformning. Den är större till ytan än de flesta andra, har en bred glasfasad, samt utformas som en energieffektiv anläggning. Här finns solceller på taket samt en anläggning där värme från kyl- och frysdiskar samt kyl- och frysrum återvinns och i sin tur värmer upp butiken.

I måndags började man ställa in delar av butiksinredningen, men ännu återstår mycket arbete innan allt är klart.

– Innan vi öppnar ska det vara en tipp-topp butik. Vi vill inte stressa fram något, säger Johan Vennerström.

Att det planerade schemat spruckit har flera orsaker. Bland annat tog det tid i början att utreda estetiska detaljer i fasadkonstruktionen. Därefter kom vinterkylan, snabbare än man hade räknat med, enligt Vennerström. Också asfalteringen av alla p-platserna startade senare än planerat.

Samtidigt är fastighetschefen nöjd med den anläggning som nu successivt växer fram. Tack vare att det finns en ersättningsbutik i gamla Luxorfastigheten menar han att det är bättre att installationerna och inredningsarbetet får ta den tid som krävs.

– Det hade varit skillnad om vi var en ort som inte hade någon butik, säger han.

Den stora glasfasaden är på plats och parkeringsområdet har fått asfalt.
Den stora glasfasaden är på plats och parkeringsområdet har fått asfalt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!