Doldis tvåa på S-listan: "Brinner för barn och unga"

Socialdemokraterna i Motala föryngrar toppen på sin vallista. "Vi räknar kallt med att ta tillbaka de mandat vi tappade i förra valet", säger ordföranden Johan Andersson.

Renée Georgio och Elias Georges ska leda Socialdemokraterna i Motala som tvåa och etta på partiets lokala lista.

Renée Georgio och Elias Georges ska leda Socialdemokraterna i Motala som tvåa och etta på partiets lokala lista.

Foto: Peter Calén

Motala2022-04-03 16:00

Oppositionsrådet Elias Georges kliver upp tre hack från fjärde plats och blir ny etta efter Camilla Egberth.

Närmast bakom hittas Renée Georgio, 29 år, som varit lite av en doldis i partiet.

Än så länge.

– Jag har suttit som ledamot i kommunfullmäktige och regionfullmäktige under den här mandatperioden och sitter även i en beredning i regionen som har hand om ungas psykiska hälsa och olika kvinnofrågor. I Motala startades en jämlikhetsberedning innan förra valet som jag satt med i, men den lades ner av alliansen och ersattes med något som heter beredningen för social hållbarhet där jag sitter nu.

Vilka frågor brinner du mest för?

– Det har nog blivit ganska tydligt om man lyssnat på mig i fullmäktige att jag engagerar mig mest i barn och unga, jämlikhet. Egentligen handlar det om människors lika värde, att alla människor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Det är samhällets uppdrag att se till att ställa upp på de som inte har samma förutsättningar.

Elias Georges kliver nu upp som nummer ett på listan.

– Men blir ödmjuk och rörd. Det var nästan så jag fällde en tår när det blev klart. Jag skänkte en tanke till alla som flyr kriget i Ukraina och skiljs från sina män, bröder och pappor, då jag själv upplevde kriget i Libanon under fem år som barn. I Sverige finns möjligheter för alla som kommer hit att bli en del av samhället och vi ska vara otroligt rädda om och värna demokratin.

Johan Andersson igen, själv nummer fem på listan:

– Det man kan säga i den här delen är att valberedningen fått till en förnyelse på listan och släppt fram yngre personer. Vi har ett gott tillflöde av nya medlemmar i partiet och det är läge att testa lite nya förmågor nu. Vi har satt ihop en lista med 54 personer och tar höjd för att vi ska ta hämta hem de sex mandat vi tappade i förra valet.

Vilka blir de viktigaste frågorna i den lokala valrörelsen?

– Vi ska se till att värna välfärden och jobba vidare med segregationen som vi upplever på flera platser. Sen är det många omdaningar på gång i Motala, stora byggprojekt som Lalandia, ishallarna och bostadsbebyggelse som vi verkligen måste se till att det blir verklighet.

S-listan Motala

1 Elias Georges, 2 Renée Georgio, 3 Martin Grändås, 4 Maj Bergendahl, 5 Johan Andersson, 6 Annelie Liljedahl, 7 Roland Tergeland, 8 Camilla Egberth, 9 Nicklas Rudberg, 10 Lena Westerlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!