Starkengren (M): "Jag ser ingen intressekonflikt"

Att Platens ordförande privat agerar i ett bostadsprojekt väcker reaktioner. Men Daniel Starkengren (M) ser ingen intressekonflikt.

Daniel Starkengren (M) anser inte att det finns en intressekonflikt i att han är Platens styrelseordförande och att han privat varit med och ansökt om en ny detaljplan för ett bostadsprojekt.

Daniel Starkengren (M) anser inte att det finns en intressekonflikt i att han är Platens styrelseordförande och att han privat varit med och ansökt om en ny detaljplan för ett bostadsprojekt.

Foto: Anders Törnström

Motala2021-03-28 19:00

2017 lämnade Daniel och Amira Starkengren in önskemål om att få göra om detaljplanen för en Varamofastighet. Nu är det samråd, men då reagerar socialdemokraterna starkt på att Daniel Starkengren (M), i dag ordförande för bostadsstiftelsen Platen, har privata intressen i planen. Men han tillbakavisar kritiken.

– Det här började ju när de själva var vid makten. Jag satt som ledamot i Platens styrelse och tog upp det då. De hade inga synpunkter. Det här är politiskt spel på låg nivå, säger han.

Daniel Starkengren säger att han även tagit upp det med dåvarande kommunalrådet Camilla Egberth (S) och ordföranden i plan- och miljönämnden, Marianne Walter (S).

Att det i dag skulle finnas en intressekonflikt ifrågasätter han.

– Vad skulle den bestå i? Vi vill bygga bostadsrätter, Platen kan inte bygga bostadsrätter, säger han.

Han menar att det i så fall borde finnas en intressekonflikt då styrelsens vice ordförande, Lena Bengtsson Ohlsson (S), är ordförande i bostadsrättsföreningen där hon bor. Han anser samma sak gällande tidigare styrelseledamoten Jessica Björk (S) då hon är vd för Folkets Hus som fakturerat Platen.

M-gruppledaren Hans Tevell backar upp Daniel Starkengren.

– Jag förstår inte problemet att Daniel agerar privat och sitter i Platens styrelse. Jag ser inte kopplingen. Får man inte agera som privatperson för att man är förtroendevald så kan ju ingen vara förtroendevald, säger han och tillägger:

– Jag blir irriterad på att S vrider på allt så här.

Karta: Varamon
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!