Tuddarps återvinningscentral är för liten för dagens behov. Nu tas första spadtaget för en ny anläggning. Det blir en satsning på miljö, säkerhet och tillgänglighet.

Vatten- och avfallsnämndens ordförande Arvid Sjögedahl betonar att den nya anläggningen får en mer modern utformning och han vill också lyfta fram att det blir en satsning på återbruk:

– Vi kommer också att separera tunga fordon från privatpersoner för att öka säkerheten.

Artikelbild

| Efter väl utfört första spadtag: Arvid Sjögedahl, vatten- och avfallsnämndens ordförande, Camilla Egberth, kommunstyrelsens ordförande, Peter Ek, Kanonaden Entreprenad och Linus Öberg, projektledare.

– Tuddarp kommer att vara en byggarbetsplats under några år men inget som drabbar kunderna. Vi har ju 130 000 besökare varje år, säger projektledaren Linus Öberg.

– Det kommer att bli ett personligare bemötande i den nya anläggningen plus att vi kommer att samarbeta med återbruksorganisationer i en högre utsträckning.

Totalt handlar det om en dubbelt så stor återvinningsanläggning som idag plus garage och personalutrymmen.

– Chansen är stor att besökarantalet kommer att öka, det är min förhoppning, säger Camilla Egberth och tillägger att tillgängligheten är en viktig fråga då miljö och klimat är viktiga framtidsfrågor.

Artikelbild

Nya anläggningen som den är tänkt.

– Vi vill att det ska vara en attraktiv anläggning så folk kommer hit med grejerna. Det är positivt att det finns ett tryck här.

På plats för spadtaget är också Peter Ek från Kanonaden Entreprenad, som tillsammans med Motala kommun bygger den nya anläggningen. Han berömmer förarbetet som gjorts och säger:

Artikelbild

| Camilla Egberth i samtal med Peter Ek, Kanonaden Entreprenad.

– Alla förutsättningar finns för att det här ska bli ett kanonprojekt.

Vecka 42 går drar själva bygget igång som sedan väntas vara klart under hösten 2018.