Under hösten har eleverna på skolan fått arbeta med ett förebildsprojekt. Syftet? Att visa exempel på hur man kan vara ett gott föredöme.

– Ungdomarna fick själva komma överens om sex egenskaper som behövs för att bli en bra förebild, säger läraren Ann-Sofie Fredriksson.

Projektet sjösattes i augusti. Sedan dess har eleverna fått lägga en timme i veckan på att förädla sitt arbete.

Artikelbild

| Elever. Adela Nezirevic, Natalee Khalaf, Nassir Jr Ali, Tindra Ronell och Gloria Klokic var glada över att få varsitt diplom.

– Några valde att göra en redovisning. Medan andra bestämde sig för att producera en film, säger Ann-Sofie Fredriksson.

Under tisdagseftermiddagen hölls en liten avslutning där eleverna fick presentera sina färdiga alster. Som belöning fick ungdomarna varsitt diplom – undertecknat av fotbollstränaren Pia Sundhage.

Hur kommer det sig?

– Jag ser henne som en stor förebild. Så jag tog kontakt med Pia och frågade om hon ville skriva under diplomen, säger Ann-Sofie Fredriksson.

Artikelbild

| Skola. Förebildsprojektet har pågått under hela hösten.

Varför är det här viktigt?

– Jag tycker att det är viktigt med positiva förebilder. Sedan har nog inte alla full koll på vad som är en bra förebild på riktigt.

Sjätteklassarna Adela Nezirevic, Gloria Klokic, Nassir Jr Ali, Tindra Ronell och Natalee Khalaf tycker att förebildsprojektet har varit givande.

– Roligast har varit att arbeta med något som är viktigt. Nu vill vi försöka sprida budskapet vidare, säger Adela Nezirevic.

– Jag tycker att det är viktigt att ha förebilder. Så att man kan må bra. I så fall kan man vända sig till den personen för att få hjälp eller råd, tillägger Gloria Klokic.