Recept för 4 personer

Musselgryta med sötpotatisfritts

Artikelbild

Martins Musslor med kokos, ingefära och koriander serveras med sötpotatisfritts och jalapeñomajo

Musselgryta

2 kg blåmusslor, rensade

2 citrongräs

3 vitlöksklyftor, finhackade

1 msk finhackad ingefära

1 gul lök, finhackad

1 burk majs, ca 400g

5 dl vittvin

1 burk kokosmjölk

1 salladslök, fin strimlad

1 lime, zest och juice

100g kallrökt lax, strimlad

2 msk koriander, hackad

10 tunnskurna rädisor

Matolja till stekning

Salt

 

Jalapeñomajo

3 dl majonnäs

1 msk finhackad inlagd jalapeños

1 vitlöksklyfta riven

1 lime, zest och juice

Salt

 

Sötpotatisfritts

2 stora sötpotatisar, skurna som pommes frites

3 dl panko

5 ägg

3 dl mjöl

Fritösolja olja

 

Musselgryta
Fräs vitlök, ingefära, lök och majs i en större kastrull med olja. I med blåmusslor, citrongräs och slå på vin. På med lock tills alla musslorna börjar öppna sig. Slå på kokosmjölk, koka ihop och smaka av med salt och lime. På med koriander, rädisor, salladslök och lax.

Jalapeñomajo
Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt.

Sötpotatisfritts
Panera sötpotatisfrittsen, först i mjöl, sen ägg och sist panko. Upprepa tills all potatis är panerad. Fritera i omgångar tills potatisen är gyllene, salta och njut.