Asylgruppen i Norrköping arrangerar demonstrationen som handlar om att visa sitt missnöje inför Migrationsverkets beslut att utvisa ett barn som skulle behöva skiljas från sin familj som redan har uppehållstillstånd.

- Man skulle ha dragit i nödbromsen mycket tidigare, säger Jimmy Jonsson som är med i Asylgruppen och idag håller han i megafonen. "This is not okay, let Marwa stay!" ekar mellan husen, folk i alla åldrar är representerade bland demonstranterna som håller i banderoller och ropar slagord.

På plats är även Robert Karlsson, tidigare vikarierande lärare i Marwas klass. Han säger att det i sådana här fall känns viktigt att visa sitt stöd.

Artikelbild

| Demonstration. Ett trettiotal personer samlades för att solidarisera sig med Marwa och hennes familj.

- När det gäller barn borde man agera på ett annat sätt, när det blir som i det här fallet är det rätt illa.

Pia Ryberg håller i en banderoll med orden: "No to family separation, protect children´s rights". Hon säger att situationen handlar om problematiken i att utvisningsbeslut som dessa splittrar familjer och som därmed bryter mot EU-kommissionen.

- Den berömda signalpolitiken är så kränkande med sina avskräckande exempel, såsom det här. Man har rätt att återförenas med sin familj.

Pia Ryberg säger även att fallet inte enbart handlar om ett enstaka misstag, utan om ett helt system som behöver ändras.

Artikelbild

| Ilska. Beslutet om Marwas utvisning har fått stor uppmärksamhet och upprört många.

I veckan fick familjen genom en ideell insamling träffa advokaten Baharak Vaziri som är specialiserad på fall som dessa och nu ligger deras hopp i den hjälp de får av henne.

LÄS MER:

Artikelbild

| Demonstration. "Låt Marwa stanna, nu med detsamma", slagorden närvarade i rop och på banderoller.

Så kan Marwa få stanna kvar

Ordet fritt: Hur kan man skicka iväg en nioårig flicka?