"Kärleken vinner över hat." Så inleds beskrivningen till evenemanget Bråvalla Love 2018 som nyligen lades upp på Facebook av Norrköpingsbon Daniel Åhs Karlsson. Tanken till evenemanget växte fram redan när beslutet kom.

– Det var sista dagen på årets festival när jag fick beskedet och såg reaktionerna, hur ledsna alla blev. Att några få individer kan få förstöra för alla andra som är där för att ha kul, säger Daniel.

En tanke att göra något växte fram. Han vill visa att det fortfarande finns kärlek, trots alla anmälningar om sexuella ofredanden som varje år kommit in till polisen. Då växte iden om en egen liten festival fram.

Artikelbild

| DAniel Åhs Karlsson vill skapa ett eget litet Bråvalla i luckan som blir när festivalen inte återvänder 2018.

– Om inte FKP Scorpio och kommunen vill komma dit finns det massor av plats för oss att sprida kärlek på.

Daniel gjorde ett evenemang på Facebook för att se om det fanns ett intresse bland fler besvikna festivalbesökare. Och det gjorde det. Det har inte hunnit gå 24 timmar än men redan har mer än 400 personer anmält intresse för Bråvalla Love 2018. Mer än 160 personer har anmält att de kommer. Dessutom har tre band som vill spela redan kontaktat Daniel.

– Det här känns inte som något som jag gör, utan något som alla är med och gör.

Det hela är ännu bara i sin linda och hur allt ska fungera rent praktiskt är ännu inte klart.

– Varför lösa ett problem som inte finns. Om bara tio personer kommer är det ingen fara, men kommer det 1 000 personer så blir det andra problem. Då får vi börja kontakta kommunen och FKP Scorpio. Men det känns konstigt om någon skulle vilja stoppa en manifestation för kärlek, som dessutom är utan vinstintresse.