– Vi har märkt en viss irriation hos företrädare för arrangören. De verkar vara vana vid en annan kultur än vår offentlighetsprincip, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

Enligt Agnevik har företrädare för FKP Scorpio inte gillat att polisen gått ut med information om sexualbrotten till allmänheten.

– Men vi känner att vi vill jobba på som vanligt. Allt annat hade varit fel. Vad hade hänt om media hört talas om sexbrotten från annat håll, och frågat oss om varför vi inte sagt något, säger han.

Niklas Westergren, marknadschef på FKP Scorpio, känner inte igen sig i polisens beskrivning.

– Från vår sida har det aldrig funnits någon irritation över att polisen rapporterar brott. Vi har gemensamma dagliga möten med alla myndigheter representerade för att alla ska vara välinformerade om vad som sker under festivalen vad gäller risker och incidenter.

– Det inte ska vara någon skillnad på hur polisen rapporterar under Bråvalla mot hur de rapporterar annars, säger han.

Däremot har det förts en dialog om internkommunikationen mellan myndigheter och arrangör under festivalen, enligt Nicklas Westergren.

– Det har handlat om att vi som arrangör ansvarar för säkerheten och behöver veta vad som händer för att vi ska kunna göra ett bra arbete och fördela resurserna på rätt plats, säger han.

Louise Flygt arbetar som kommunikationschef på Norrköpings kommun och har också deltagit i säkerhetsmötena med Scorpio tillsammans med polisen, landstinget, räddningstjänsten och Länsstyrelsen.

– Jag känner inte heller igen det polisen beskriver. Tvärtom är min uppfattning att Scorpio är väl medvetna om att allt är offentligt, säger hon.

LÄS MER: Färre brott - men alkholen sägs vara ett problem.