Tingsrättsprövningen i vintras gav Marwas mamma Ouafae Zaghtour, som har uppehållstillstånd i Sverige, ensam vårdad om flickan.

Men Migrationsverket beslutade i början av sommaren att trots det säga nej till Marwa Laaraouats ansökan att också få uppehållstillstånd så att hon kan bo med sin mamma, sina småsyskon och sin styvpappa i Ödeshög.

Familjens bekanta i Ödeshög, med Helena och Kristina Fredriksson i spetsen samlade in pengar till att anlita advokaten Baharak Vaziri att föra Marwas talan och få Migrationsverket att ändra sitt beslut. Detta har inte lyckats.

– Härom dagen fick familjen en ny kallelse till ett så kallat återvändarsamtal på Migrationsverket, berättar Helena Fredriksson.

Det fick henne att starta en ny insamling. 70 000 kronor ska samlas in till resa, uppehälle och juridisk hjälp i Marocko. Marwas mamma måste åka tillbaka till sitt gamla hemland för att försöka få myndigheterna att utfärda en id-handling till Marwa.

– Vi ville ju undvika detta. Men det är enda sättet eftersom Migrationsverket kräver en id-handling – trots att Marwas dna med 99,99 procents säkerhet visar att hon är dotter till Ouafae, säger Helena Fredriksson.

Advokaten Baharak Vaziri jobbar nu gratis med Marwas fall sedan pengarna i den tidigare insamlingen tagit slut.

När kan Marwas mamma resa?

– Så fort vi fått ihop pengarna. Vi är uppe i cirka 12 000 kronor nu.

En facebookgrupp "Låtmarwastanna" finns sedan tidigare med nästan 700 medlemmar.

Hur mår Marwa i dag?

– Det är förstås jättejobbigt för henne att inte veta. Hon vill bo hos sin mamma. Hon riskerar att placeras på barnhem om hon utvisas. Det här tär på hela familjen.

Marwa fyllde 10 år i september och firade med fullt hus i lägenheten i Ödeshög.