Nu rivs motellet för villaområde med utsikt

Inom kort går detaljplanen för nya Vida Vättern ut på samråd. Ett 20-tal nya villor ska byggas, alla med en vid utsikt över Vättern.

Stugorna vid det före detta motellet Rastplats Vida Vättern byggs om och moderniseras.

Stugorna vid det före detta motellet Rastplats Vida Vättern byggs om och moderniseras.

Foto: Sune Johansson

Ödeshög2023-05-10 05:00
undefined
Kartan från detaljplanearbetet visar villakvarteren med plats för ett 20-tal nya villor, i ett plan närmast vägen och tvåvånings högre upp i slänten (ljusgul färg). Macken och rastplatsen blir kvar (grå färg).

Det är Eksjöföretaget OC-bygg och Betonghåltagarna i Husqvarna som köpt marken. Den gamla restaurangen rivs efter att i flera år varit stängd. Även de äldre stugorna som utgjorde motellet Vida Vättern ska bort. Nio nyare stugor rustas däremot upp, med nytt glasat uterum och trädäck, och ska styckas av och säljas var för sig. Inget är sålt än.

Detaljplanen är färdig och ska ut på samråd om någon vecka av Ödeshögs kommun. Corren skrev om projektet hösten 2020. Arbetet med detaljplan har dragit ut på tiden.

undefined
Det här kan bli Sveriges vackraste boende, tror Roger Wilhelmsson som med Eksjöföretaget OC-bygg bygger villaområde vid Vida Vättern.

– Det har skett en del ändringar på vägen. Vi har anlitat en konsult för att göra utredningar i detaljplanearbetet, säger Roger Wilhelmsson på OC-bygg.

Av restaurangen och de äldre stugorna är det bara skalet kvar nu, och det ska också bort för att ge plats åt nya villor. Närmast vägen blir det enplansvillor för att inte skymma utsikten för de hus som ligger bakom. Marken sluttar rejält här så det blir sjöutsikt för alla.

– Vi har förberett markarbete med att plocka bort berg och köra dit massor. Det återstår en del arbete med avlopp och vatten.

undefined
Stugorna vid det före detta motellet Rastplats Vida Vättern byggs om och moderniseras.

För Eksjöföretaget är detta ett ovanligt stort projekt, som ligger i storleksordningen en kvarts miljard. Att det råder en viss avvaktan i byggbranschen just nu tror Roger Wilhelmsson inte kommer att påverka så mycket.

– Prisökningarna har även påverkat oss. Men jag tror att med tanke på läget så kanske de som är intresserade av de här objekten inte är så priskänsliga, menar Roger Wilhelmsson.

Rastplatsen kommer att rustas upp med ställplatser och servicebyggnad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!