Larmet: Rallybil på taket under tävling

En rallybil ska enligt SOS kört av vägen under en rallytävling i närheten av Trehörna.

Foto: Arkivbild

Ödeshögs kommun2019-10-26 15:19

Vid 14-tiden larmade SOS om att en rallybil gått av vägen och hamnat på taket under specialsträcka två, ett par kilometer från Trehörnasjön. I området arrangeras Marknadsnatta som är en del av Svenska RallyCupen.

– Det är en bil som gått av vägen och lagt sig på taket på våran andra specialsträcka, bekräftar Tommy Andersson, ordförande för Västra Östergötlands motorklubb och tävlingsledare.

I olyckan drabbades bara de två i bilen.

– Vad vi vet är det inget allvarligt utan sådant man brukar känna när det händer sådana här saker, berättar Tommy Andersson.

Arrangörens eget sjukvårdsteam var på plats bara fem minuter efter olyckan.

– Det var en, i våra ögon sett, en väldigt snabb insats. Räddningstjänsten var där på en halvtimma och då var vi färdiga för avtransport, säger Tommy Andersson.

Att kartläsaren drabbas mest vid en olycka är inte ovanligt.

– Det är ganska vanligt att kartläsaren drabbas mest. Föraren tittar på vägen och har ratten att hålla i som gör att den klarar sig lite bättre. Kartläsaren kanske inte hinner med den så kallade anspänningen på samma sätt. Det gör ont, och det kommer göra ännu mer ont i morgon. Det vet jag av egen erfarenhet, förklarar Tommy.

I en bulletin från region Östergötland uppges de fått in en patient med ambulans. Den drabbades skador uppges ha varit lindriga och patienten skickades hem under dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!