Corren nominerad i mediebranschens Oscarstävling

Corren och NTM-koncernens övriga tidningstitlar är nominerade i hela fem kategorier i världens största medietävling. Tre av nomineringarna bygger på den stora satsningen på livesport som gjorts på Corren.se.

Corren och NTM-koncernens övriga tidningstitlar är nominerade i hela fem kategorier i världens största medietävling.

Corren och NTM-koncernens övriga tidningstitlar är nominerade i hela fem kategorier i världens största medietävling.

Foto: NTM Media

Östergötland2023-03-09 17:43

– Så himla kul! säger Correns chefredaktör Christer Kustvik om beskedet. 

– Grunden för oss är alltid vår lokala journalistik, men vid sidan av den så är det viktigt för oss att bygga lojalitet och vanor hos våra prenumeranter som gör att de vill vara hos oss. Det är det arbetet som gett de här fem nomineringarna.

Det är International News Media Association, INMA, som arrangerar tävlingen INMA Global Media Awards, tidningsvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar. Tävlingen har som syfte att lyfta fram goda och inspirerande insatser. I år deltog 775 bidrag från 239 nyhetsbolag i 40 länder. 

NTM:s och Correns arbete är nominerat i fem olika kategorier. Tre nomineringar är för insatserna med att sända lokal livesport. En annan nominering är för kampanjen ”De försvunna orden”, som Corren körde på Pressfrihetens dag 3 maj 2022 för att uppmärksamma läsarna på vikten av oberoende nyhetsrapportering. Och den femte är för arbetet med att utveckla journalistik utifrån kunskaper om våra läsares intressen för olika ämnesområden.

Christer Kustvik säger:

– Vi har tagit fram ett antal fokusområden där vi ser att läsarnas förväntningar på oss är som störst. Som till exempel Breaking news, där har vi etablerat arbetssätt och verktyg så att vi är som bäst vid stora nyhetshändelser. Det kan vara vid en skjutning mitt i ett bostadsområde eller en Winnerbäckkonsert i blixt och åska, som vi hade i somras. Då ska vi vara som bäst, när läsarnas förväntningar på oss är som störst.

Varför är det viktigt med livesport?

– Det enkla svaret är för att en stor del av våra prenumeranter vill ha det. Vid sidan av journalistiken måste vi skapa ett utbud som attraherar prenumeranterna, och där har livesport blivit en viktig del, säger Kustvik.

INMA-priserna delas ut 26 maj vid en prisutdelning i New York.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!