Uppropet startade i Luleå och fick snabbt tusentals följare över hela landet. Tanken är att inte göra några uppdateringar mellan 6 och 24 i morgon måndag.
Men Marcin de Kaminski, Ljungsbrobo som forskat om näthat, tänker inte följa uppmaningen.
– Jag tycker att det är ett ganska konstigt sätt, att möta näthatet med tystnad i stället för att ta debatten.
Hur borde man göra?
– Till exempel som jag gjorde för två år sedan. Då avgav jag ett nyårslöfte att inte låta något näthat stå obemött i mina flöden. Jag tror att vi behöver fler goda förebilder, vi måste öka de goda orden.
En dags nätälskande kanske hade varit bättre än en dags tystnad?
– Varje dag, vi ska nätälska varje dag.
Hur stort är problemet med näthat?
– Det är ett reellt problem. Och det finns även i publika forum som Facebook, där folk med sina riktiga namn uttalar väldigt konstiga saker. Det är viktigt att bemöta det så att det inte normaliseras.
Går det att vända utvecklingen?
– Vi ska försöka se till att det vänder. Det måste det göra om vi vill ha ett Internet som våra barn kan befinna sig på. Men det ser inte så himla ljust ut just nu.
Vilka är det som näthatar?
– De undersökningar jag har sett visar att det är ett tvärsnitt av befolkningen. Det kan vara vem som helst, det kan vara du och jag. Det är det som gör det så problematiskt och som gör det så viktigt att säga ifrån.
Varför sprider sig sådant här just på internet?
– Människor som har ganska snäva åsikter finner lätt vänner på internet och känner att de är många, fast de kanske inte är det. Dessutom går det väldigt fort att skriva saker som har väldigt stor effekt. Det uppmuntrar många att göra saker som de inte skulle göra bortom nätet, tror jag.