Kisa wärdshus köptes tidigare i år av Niklas Nilsson. Då var det tal om att öppna en matservering. Men än så länge har det varit lugnt i huset.

Tills nu.

På juldagen ska wärdshuset "gunga".

Artikelbild

| Juldagen. "Vi kommer köra en festkväll som det var förr. Då var juldagen en typisk hemvändardag", säger Niklas Nilsson.

– Vi kommer köra en festkväll och försöka få till det lite som det var förr, med en juldagsfest. Då var juldagen en typisk hemvändardag. Många som inte bor kvar passade på att festa lite och träffa gamla kompisar, säger Niklas Nilsson.

Femton servitörer inklusive bartenders kommer att vara på plats under kvällen. Fyra vakter ska hålla ordning på gästerna.

– Vi kommer ha pub och ett litet dansgolv i källaren. Så blir det också pub på mellanplan och där kommer det även finnas lite enklare förtäring, lite pajer och mackor och sådant. På plan tre blir det disco och dansgolv.

Tidigare i år fanns planer på att krögaren Andreas Siverholm skulle driva restaurangen i Kisa Wärdshus. Men det projektet ställdes in – och någon annan restaurangverksamhet finns inga planer på just nu.

Artikelbild

| Förtäring. Det kommer finnas enklare mat att köpa på mellanplanet där hotellfrukostarna annars serveras.

– Det har vi lagt lite på is och en daglig restaurang är ingenting vi kommer ha, om inte någon annan vill gå in och driva i egen regi, säger han.

Istället kommer man satsa på hotellet i första hand.

Artikelbild

| Ägare. "Vi kommer ha pub och ett litet dansgolv i källaren", säger Niklas Nilsson.

– Wärdshuset kommer vara öppet vid enskilda tillfällen eller eventuellt över sommaren. En daglig restaurang blir svårt för det finns många lunchställen i Kisa.