Det blev ingen vit jul och inte heller några vita mellandagar.

– Det blir en ganska gråmulen dag idag men det mesta av regnet har ju faktiskt dragit norr ut nu. Det finns lite regn som ligger kvar i de norra delarna av Östergötland, säger meteorologen Lasse Rydqvist.

Runt om i länet är det cirka två till fyra plusgrader.

– Imorgon har vi lite mer varierad molnighet och kanske att decembersolen kan titta fram. Men det kan nog vara med några byar av blötsnö i de västra delarna, säger han.

Det mildra vädret gynnar trafikanterna.

– Det ser ganska lugnt ut på trafikfronten men inatt kan vi få lokal ishalka på vägarna.

Det milda vädret gör att man inte kan spruta konstsnö i längdskidspåren, som vid längskidspårsatsningen vid Kimstad GoIf. Men i Kisa är den alpina Tolvmannabacken väl preparerad med sparad snö.

– Det blir ingen kall luft för de som längtar efter snö, men man får se senare i nästa vecka om det kan ändra sig på något, säger Lasse Rydqvist.

Hur blir vädret på nyårsafton?

– Till lördagskvällen kommer ett snöfall dra in över oss men på själva nyårsafton har snöfallet dragit bort. Då det blir rätt mycket moln på himlen. Egentligen skulle man väl vilja ha rätt så stjärnklart – men det blir några plusgrader och mycket moln, säger han.

Och tolvslaget?

– Fram mot tolvslagen så ser det ut som att ett nytt nederbördsområde kommer in, en blandning av regn och blötsnö. Så tyvärr blir det inte jätteoptimala förhållanden, säger meteorologen Lasse Rydqvist.