2004 knivmördades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna på öppen gata i Linköping. Polis har trots en omfattande utredning inte lyckats gripa mördaren. I december meddelade polisen att det kommit in nya "väldigt intressanta" tips om det olösta fallet. Under några veckor fick den lokala polisen hjälp av Riksmordskommissionen från Stockholm.

De kommer komma tillbaka nästa vecka, säger Jan Staaf, chef för utredningssektionen vid polisen i Östergötland, till TT.

Enligt Jan Staaf har polisen nyligen hört ett antal personer.

Än så länge har det inte gett något nytt till utredningen, men vi betar av uppslag efter uppslag. Vi hoppas fortfarande lösa det här, och förr eller senare hittar vi rätt.

Det är oklart hur längre Riksmordskommissionen kommer att arbeta i Linköping. Före jul strukturerade gruppen utredningsmaterialet och tog fram en plan för i vilken ordning tipsen skulle följas upp.

Vid morden skar sig gärningsmannen i handen. Polisen har mördarens dna-profil och även mordvapnet. Polisen informerar en åklagare fortlöpande om arbetet och åklagaren ska ta över den dag en misstänkt gärningsman grips.