Uppgift: Owoeri på väg bort från ÅFF

John Owoeri kan vara på väg bort från Åtvidaberg. ”Han har en kostnad inskriven i sitt kontrakt”, säger sportchefen Mats Karlsson.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

FOTBOLL2015-11-23 15:53

Enligt uppgifter till GT är allsvenska Häcken ute efter ÅFF:s nigerianska forward, men enligt Mats Karlsson har ännu inte kommit någon konkret förfrågan om en försäljning. Vare sig från Häcken eller från utländska klubbar.

– Nej, vi har bara hört rykten om klubbar. Inget konkret till oss på den summan, säger han till Corren.

Det finns en bestämd prislapp?

– Ja, han har en kostnad inskriven i sitt kontrakt.

Owoeri, som efter vårens kontraktsstrul där han dömdes till miljonböter av Fifa skrev nytt kontrakt med ÅFF för att tacka för hjälpen med bötesbeloppet, hade liksom hela laget en tung allsvensk säsong och svarade för sex mål 29 matcher.

Med den noteringen var han ändå bottenlagets bästa målskytt. Nu kan han ta nästa steg och byta till Häcken. Det skulle också kunna vara en bra affär för ekonomiskt sargade ÅFF. Så sent som inför förra säsongen värvade Göteborgslaget en annan spelare från Kopparvallen: mittfältaren Mohammed Abubakari.

Häckens sportchef Sonny Karlsson säger till GT:

– Jag har inga kommentarer. Vi tittar ganska öppet just nu och har fortfarande ett par platser som vi kan fylla.

Ett annat ÅFF-frågetecken inför nästa säsong är Martin Christensen.

Som Corren berättat tidigare talar mycket för att han lämnar, men danske mittfältaren säger själv att inget är klart.

– Jag ska prata med ÅFF i veckan. Som fotbollsspelare vill du så klart spela på högsta möjliga nivå, men samtidigt tycker jag så mycket om Åtvidaberg. Jag har familj att tänka på också, så det blir helhetslösningen som avgör. Men jag har nog ändå ganska klart för mig vad jag vill göra, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!