Badet anlitar parkeringsvakter

"Vi har haft problem i åratal". Det säger Marita Fagrell om parkeringssituationen vid Vätterviksbadet.Hon tycker att det är bra att frågan om framkomlighet, inte minst för räddningstjänsten, lyfts fram.

Måndag förmiddag i Varamon.

Måndag förmiddag i Varamon.

Foto: Anders Rörby

Vadstena/Motala2018-06-04 20:21

Under söndagen gjorde Motalapolisen en kontroll i Varamon för att se hur människor parkerar. Anledningen var att ambulanspersonal sett hur flera utryckningsvägar var blockerade av felparkerade bilar och larmat polisen.

Vid två tillfällen, på olika platser i landet, under den gångna helgen hade räddningspersonalens arbete dessutom försvårats på grund av felparkerade bilar.

– Det är fruktansvärt det som har hänt, jag vet inte hur människor tänker, säger Marita Fagrell som driver Vätterviksbadet.

Hon berättar att verksamheten varje år drabbas av parkeringsproblem eftersom det även finns en allmän badplats inne på området. Tidvis måste verksamheten därför ta in p-vakter för att kunna reglera tillströmningen av bilar.

– Skulle vi inte ha vakterna skulle det bli allmänt kaos, det skulle aldrig fungera, säger Marita Fagrell som driver campingen.

Riktigt varma dagar uppskattar hon att flera tusen badgäster anländer. Det händer att det blir så fullt på området att man även tvingas stänga bommen till infarten helt för nya gäster. Att hålla fri väg för ambulans eller räddningstjänst poängterar hon är mycket viktigt.

Samtidigt utsätter sig många för fara, när de ser att de inte kan köra in.

– Då parkerar folk efter vägen och både barn och vuxna springer fram och tillbaka, säger Marita Fagrell.

Enligt henne pågår nu en dialog med Vadstena kommun om den besvärliga parkeringssituationen.

Varamon.
Varamon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!