I går berättade Corren att arrangörerna av bilträffarna i Folkparken tappat motivationen att samarbeta med kommunen och därmed lägger ner de populära träffarna.

– Jättetråkigt. Bilträffarna har varit väldigt uppskattade, både av åtvidabergare och besökare utifrån, säger kommunalrådet Elisabet Edlund (S).

För Elin Mood, som arrangerat träffarna tillsammans med sambon Daniel Bank, har en förutsättning för arrangemangen varit att kommunen upplåtit parken kostnadsfritt fyra tisdagskvällar under sommarhalvåret.

Kommunen har via mejl svarat med att kräva hyra och lockat med evenemangsbidrag - som enbart delas ut om arrangemanget sker i föreningsregi.

För krångligt, menar Mood som också framförde kritik mot kommunen för att inte arbeta för en lösning. Därtill kritiserade hon kommunen för brister i dialog och respons.

Kommunchefen Robert Bredberg vill nu jobba för att kommunens organisation kring kultur, turism och fritids, når en lösning kring bilträffarna.

– Vi måste ha en annan dialog och samtal. Det är sällan vettigt att kommunicera genom mejl som skett.

På sikt vill Robert Bredberg också få fram en form för dialog som bättre möter yngre medborgare och som inte hindrar ungas engagemang och kreativitet.