Det var i mars 2009 som 28-åringen lade ut en nidbild på Alfsson på sin blogg. Sverigedemokratens ansikte hade klippts in i en uniformerad bild på Hitler och hade försetts med den typ av mustasch som förknippas med nazistledaren.
Alfsson, som sitter på östgötabänken i riksdagen, valde att polisanmäla den 28-årige bloggaren. 
– Bilden publicerades på s-info, Socialdemokraternas officiella bloggportal, och fick därför stor spridning. Det var det som gjorde att jag reagerade så hårt.
"Över gränsen"
28-åringen, som har medgivit att det var han som publicerade bilden men nekar till brott, dömdes på onsdagen för förtal och måste som straff betala 50 dagsböter. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till Alfsson. Kalmar tingsrätt skriver i domen att 28-åringen "gått över gränsen för vad som får anses vara försvarligt".
– Förhoppningsvis ger det en avskräckande effekt så att folk inser att det finns gränser för hur långt man kan gå. Som politiker får du stå ut med väldigt mycket och det får du acceptera. Men i det här fallet ansåg jag att det hade gått för långt, säger Alfsson.
Finns kvar
Den aktuella bilden finns fortfarande kvar på internet – och kommer sannolikt alltid att finnas kvar.  
– Så ser verkligheten ut för mig. Den här bilden kan komma upp i samband med valrörelser. Det är en av nackdelarna med nätet.
Av domen framgår att 28-åringen inte längre är politiskt aktiv.