Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 23 april, Namnsdag: Georg, Göran
Datortest LG LW20 Express
Foto: Joakim Ståhl kod: 30462
Foto: Joakim Ståhl kod: 30462
Laddar...

Superdator placeras i Linköping

I höst kommer en riktig värstingdator till universitetet i Linköping.

Den installeras hos Nationellat Superdatorcentrum, NSC, vid universitetet. Klustret har 805 servrar och får en enorm teoretisk beräkningshastighet på 60 teraflops.

Datorn finansieras bland annat av ett anslag från Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC). Den ska spela stor roll för tillämpad forskning inom bland annat nya material, förbättrad aerodynamik och hållfasthet och elektroniska komponenter, men också för grundläggande kemisk och fysikalisk forskning.

- Investeringen är av stor strategisk vikt och ett led i vår ambition att bli ett av Europas ledande datorcentrum, säger Sven Stafström, som är chef för NSC.

En datorhall byggs för närvarande vid NSC på Campus Valla i Linköping. Tanken är att den ska fyllas med ett 18 meter långt och 2 meter högt datorrack.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Tipsa om Valborgsfest!

Östergötland Mejla oss och berätta om era Valborgsfiranden. Corren publicerar hela listan.

Prinsessan Estelle besöker Östergötland

Östergötland Den 17:e maj kommer prinsessan Estelle till Östergötland. Anledningen till besöket är invigningen av den sagostig vid Tåkern hon fick i dopgåva.

Blåljus om dödsskjutningen i Norrköping: "Skadade låg överallt"  

Östergötland Veckans Blåljus Östergötland om skottlossningen i Hageby där två män blev dödade under natten till tisdagen.
Vi tar även upp en misshandel i Motala och en bilbrand som polisen misstänker kan vara anlagd.

Fortsatt solsken över länet

Östergötland Östergötland badar i sol även denna vecka.

Pollenexplosion under påsken

Östergötland Den plötsliga värmen under påskhelgen har fått björkarna att fullkomligt explodera. Enligt analytiker blir det ett rejält pollenår.

Landstinget kan införa YA-jobb

Östergötland Den politiska ledningen (M, VL, FP, C, KD) vill införa yrkesintroduktionsanställningar, så kallade YA-jobb, i landstinget i Östergötland.

Telestrul drabbar landstinget

Östergötland De telefoniproblem som drabbat Telia gör att det inte går att komma fram till landstingets växel på tisdagsförmiddagen.

Omhändertogs mot sin vilja

Östergötland En ung kvinna i västra Östergötland har omhändertagits enligt LVU, lagen om vård av unga. Hon vill inte själv lämna sin familj men kan vara i fara om hon stannar kvar, menar socialtjänsten.

Avlidens frid får inte kränkas

Östergötland En kvinna begärde ut handlingar rörande sitt barns döda pappa. Men detta skulle kunna kränka den avlidnes frid, och hennes begäran avslogs.

Premiär för Corren eSöndag

Östergötland I dag är det premiär för vår nya satsning eSöndag. En digital tidning med skön söndagsläsning.

Mode i repris

Östergötland Att bli äldre är att se modetrender man redan exploaterat komma tillbaka. Det här var jag förstås helt omedveten om när jag var 20. Då var ju modet från bara ett årtionde tillbaka något outforskat.

Efter raset: kanalen kan öppnas tidigare

Östergötland Arbetet med att åtgärda kanalbanken efter det stora jordskredet har gått bättre än väntat. Och fortare.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@4196822,12