Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraFredag 18 april, Namnsdag: Valdemar, Volmar
Datortest LG LW20 Express
Foto: Joakim Ståhl kod: 30462
Foto: Joakim Ståhl kod: 30462
Laddar...

Superdator placeras i Linköping

I höst kommer en riktig värstingdator till universitetet i Linköping.

Den installeras hos Nationellat Superdatorcentrum, NSC, vid universitetet. Klustret har 805 servrar och får en enorm teoretisk beräkningshastighet på 60 teraflops.

Datorn finansieras bland annat av ett anslag från Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC). Den ska spela stor roll för tillämpad forskning inom bland annat nya material, förbättrad aerodynamik och hållfasthet och elektroniska komponenter, men också för grundläggande kemisk och fysikalisk forskning.

- Investeringen är av stor strategisk vikt och ett led i vår ambition att bli ett av Europas ledande datorcentrum, säger Sven Stafström, som är chef för NSC.

En datorhall byggs för närvarande vid NSC på Campus Valla i Linköping. Tanken är att den ska fyllas med ett 18 meter långt och 2 meter högt datorrack.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

LIVE: Läget i påsktrafiken

Östergötland Skärtorsdagen är en av årets hårdast belastade trafikhelger. Här kan du få koll på läget i trafiken på landets vägar.

Polisen: Ta det lugnt i trafiken

Östergötland Polisen förstärker för att skapa lugn på vägarna före och efter påsk. Men under helgen är det inte lika välbemannat.

Tonåring får omedelbar vård

Östergötland En flicka som ska ha utsatts för hot och våld i hemmet ska omedelbart få vård, enligt en dom.

Sommarvarm påskafton väntar

Östergötland Växlande väder väntar i påskhelgen men på lördag är det läge att ta fram grillen då det utlovas sol och temperaturer uppåt 20 grader.

Förlängd anmälan till högskolan

Östergötland Studiesugna får ytterligare tid att anmäla sig till höstens utbildningsstarter.

Mutdömd läkare kan få prövotid

Östergötland Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anser att en läkare från Östergötland som dömts för grovt mutbrott ska få en prövotid på tre år.

Datorspelande tonåring får tvångsvård

Östergötland En tonårspojke från Östergötland har tillbringat all sin vakna tid med att spela datorspel. Nu har Förvaltningsrätten i Linköping beslutet att pojken omedelbart ska få vård enligt LVU.

Blev skallad på Fair play-cup

Östergötland Grundtanken var rent spel. Det slutade med misshandel.

Blåljus: Polisen vill ha tips om macheterånet

Östergötland I veckans Blåljus östergötland vill polisen ha tips efter rånet mot Östenssons i Skänninge på måndagskvällen.

Kackerlackor tvingar Migrationsverket att flytta

Östergötland Migrationsverket måste tillfälligt lämna sitt mottagningskontor i bostadsområdet Pionen.

Dags för däckskifte

Östergötland Idag är det sista dagen att få köra med dubbade däck för säsongen. Trots det väntar många med att byta till sommardäck och på bilverkstäderna råder högtryck.

Hemlig akt hamnade hos fotbollsklubb

Östergötland Sekretessbelagd information, som skulle användas som underlag i ett ärende rörande handikappersättning, skickades aldrig till Försäkringskassans kontor i Linköping för arkivering. Istället hamnade den hos Linköpings fotbollsklubb (LFC).

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@4196822,12