Tre personer sitter anhållna misstänkta för att ha deltagit i ett mord av en 43-årig man i Boxholm natten mellan fredag och lördag.

Deras identiteter hålls fortfarande hemliga av polisen, känt är endast deras födelseår.

- Men det här handlar om fyra personer som alla är kända av polisen sedan tidigare, säger Sofia Karlsson, presstalesman hos polisen.

Artikelbild

I de fyra räknar hon in de misstänkta och den döde mannen. Kända av polisen betyder att de kan ha förekommit som misstänkta i en utredning eller att de är dömda för brott. Först när åklagaren begär någon häktad blir det offentligt vem personen är.

Vem har gjort vad?

Just nu, söndag eftermiddag, är den yngre mannen starkast misstänkt. Han är född 1991 och på sannolika skäl misstänkt för mord.

De övriga två, en kvinna född 1961 och en man född 1959 är anhållna på den svagare graden av misstanke "skäligen misstänkt".

Enligt Sofia Karlsson är det ingen brådska med att begära någon av dem häktad eftersom de kan sitta anhållna upp till fyra dygn.

- Det är flera inblandade här och vi måste reda ut vem som har gjort vad. Det går inte heller att utesluta att det finns fler som är inblandade. Vi är inte säkra på att vi hört alla än, vi har inte händelseförloppet klart för oss, säger hon.

Artikelbild

Frågan om när de ska begäras häktade avgörs dock av åklagaren. Enligt vakthavande polisbefäl under söndagen, Ronnie Dahlqvist, så lutar det åt att två av de misstänka kommer att begäras häktade redan under måndagen.

Larmades vid 03.30

Den yngre mannen och kvinnan greps redan samma natt som mordet skedde och uppgifter som kom fram i förhör med dem ledde till att den andre mannen anhölls i sin frånvaro. Han greps vid lunchtid på söndagen.

Det var vid 03.30-tiden, natten mot lördag, som polisen larmades till Dalgårdsgatan i Boxholm där den nu identifierade mannen anträffades död i en lägenhet. Skadorna på mannen gjorde att polisen inte kunde utesluta att han blivit mördad.

På vilket sätt mannen åsamkats skadorna eller om något vapen använts berättar inte polisen.