Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraOnsdag 23 april, Namnsdag: Georg, Göran
Laddar...

Yngre man starkt misstänkt

Misstanken mot den yngre mannen, född 1991, är starkare än mot de två äldre. Enligt polisen kan det finnas ytterligare personer som varit inblandade i mordet.

Tre personer sitter anhållna misstänkta för att ha deltagit i ett mord av en 43-årig man i Boxholm natten mellan fredag och lördag.

Deras identiteter hålls fortfarande hemliga av polisen, känt är endast deras födelseår.

- Men det här handlar om fyra personer som alla är kända av polisen sedan tidigare, säger Sofia Karlsson, presstalesman hos polisen.

I de fyra räknar hon in de misstänkta och den döde mannen. Kända av polisen betyder att de kan ha förekommit som misstänkta i en utredning eller att de är dömda för brott. Först när åklagaren begär någon häktad blir det offentligt vem personen är.

Vem har gjort vad?

Just nu, söndag eftermiddag, är den yngre mannen starkast misstänkt. Han är född 1991 och på sannolika skäl misstänkt för mord.

De övriga två, en kvinna född 1961 och en man född 1959 är anhållna på den svagare graden av misstanke "skäligen misstänkt".

Enligt Sofia Karlsson är det ingen brådska med att begära någon av dem häktad eftersom de kan sitta anhållna upp till fyra dygn.

- Det är flera inblandade här och vi måste reda ut vem som har gjort vad. Det går inte heller att utesluta att det finns fler som är inblandade. Vi är inte säkra på att vi hört alla än, vi har inte händelseförloppet klart för oss, säger hon.

Frågan om när de ska begäras häktade avgörs dock av åklagaren. Enligt vakthavande polisbefäl under söndagen, Ronnie Dahlqvist, så lutar det åt att två av de misstänka kommer att begäras häktade redan under måndagen.

Larmades vid 03.30

Den yngre mannen och kvinnan greps redan samma natt som mordet skedde och uppgifter som kom fram i förhör med dem ledde till att den andre mannen anhölls i sin frånvaro. Han greps vid lunchtid på söndagen.

Det var vid 03.30-tiden, natten mot lördag, som polisen larmades till Dalgårdsgatan i Boxholm där den nu identifierade mannen anträffades död i en lägenhet. Skadorna på mannen gjorde att polisen inte kunde utesluta att han blivit mördad.

På vilket sätt mannen åsamkats skadorna eller om något vapen använts berättar inte polisen.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Frias för glykol i tanken

Boxholm En 51-årig man som åtalats för övergrepp i rättssak har friats av Linköpings tingsrätt.

Sonoform sålt till Småland

Boxholm Boxholms AB har sålt sitt dotterbolag Sonoform AB till en företagare i Småland.

Barn vill ha skatepark

Boxholm BOXHOLMHela klass 6B på Stenbockskolan och många andra barn tycker att det skulle vara toppen med en skatepark i Boxholm.

Stugfolket får ha kvar hamnen

Boxholm Stugägarna vid Flanhult får ha kvar sin hamn. Länsstyrelsen har gett med sig.

Boxholm tänker budget i nya banor

Boxholm Boxholms kommun är beredd att tänka budget i delvis nya banor och frångå principen om generell procentuppräkning.

S-ordföranden: ”Har jättebra möten”

Boxholm Janet Åkesson, ordföran­de för Socialdemokraterna i Boxholm, förstår inte hur Magnus Lundqvist kan tycka att S är för toppstyrt.

Slog på liggande person

Boxholm En 22-årig man åtalades på onsdagen för misshandel. Den 22 februari i år ska han ha misshandlat en man utomhus i Boxholm.

P-A Larsson bemöter kritiken

Boxholm Per-Arne Larsson (S) känner inte på något sätt igen sig i Magnus Lundqvists kritik av honom.

Politiker byter från S till M

Boxholm Magnus Lundqvist tycker att Socialdemokraterna i Boxholm är för toppstyrt. Han har lämnat partiet och gått över till Moderaterna.

Kör vill ge band replokal

Boxholm Sångarbröderna vill hjälpa musikintresserade ungdomar med replokal. Kommunen stöttar ekonomiskt.

Delad seger i rekordstor quiz

Boxholm BOXHOLM
Frågesport är populärt. Åter igen har det slagits rekord i Boxholmsmästerskapet.

Oskyldig får skadestånd

Boxholm En 54-årig man, som i två dygn satt oskyldigt anhållen för mordet i Boxholm i maj förra året, får 8 000 kronor i skadestånd efter ...

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@6383136,12