Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraMåndag 21 april, Namnsdag: Anneli, Annika

Ingen vill bli ortoped i Norrköping

Fyra planerade operationer i veckan kan bli tio senare i höst. Om ortopeden i Norrköping lyckas rekrytera läkare.

Landstingets nya majoritet vann valet på löftet att återställa vården på Vrinnevisjukhuset. För ortopedin handlar det om att årligen "ta hem" cirka 450 Norrköpingsbor som de senaste åren fått nya höft- och knäleder på lasarettet i Motala.

Enligt plan skulle ortopederna på Vrinnevisjukhuset börja operera proteser fullt ut från och med mitten av september.

Frånvaron av både vårdplatser och läkare gör att man får börja med att operera fyra istället för tio patienter per vecka.

Tio ortopeder behöver bli tjugo

Dagens tio ortopeder behöver bli tjugo för att klara produktionsökningen. Problemet är att ingen, hittills, har sökt de tio tjänster som utannonserats.

Däremot har många sökt två utannonserade underläkartjänster, så kallade ST-tjänster, vilket gör Peter Rockborn, ortopedöverläkare i Norrköping, försiktigt optimistisk.

- Vi anställer två underläkare nu och hoppas kunna ta in flera sedan. Ihop med hyrläkare som sköter jourer kan vi överläkare på lite sikt bli så pass avlastade att vi klarar de flesta protesoperationerna, hoppas han.

Kan få större lokaler

Ortopedin på Vrinnevisjukhuset har inför utökningen fått löfte om att ta över halva den vårdavdelning man hade tidigare. Men först måste rehabiliteringen i östra distriktet som "bor" där nu flytta ut. Det är ännu oklart när det kan ske.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Premiär för Corren eSöndag

Östergötland I dag är det premiär för vår nya satsning eSöndag. En digital tidning med skön söndagsläsning.

Mode i repris

Östergötland Att bli äldre är att se modetrender man redan exploaterat komma tillbaka. Det här var jag förstås helt omedveten om när jag var 20. Då var ju modet från bara ett årtionde tillbaka något outforskat.

Efter raset: kanalen kan öppnas tidigare

Östergötland Arbetet med att åtgärda kanalbanken efter det stora jordskredet har gått bättre än väntat. Och fortare.

LIVE: Läget i påsktrafiken

Östergötland Skärtorsdagen är en av årets hårdast belastade trafikhelger. Här kan du få koll på läget i trafiken på landets vägar.

Polisen: Ta det lugnt i trafiken

Östergötland Polisen förstärker för att skapa lugn på vägarna före och efter påsk. Men under helgen är det inte lika välbemannat.

Tonåring får omedelbar vård

Östergötland En flicka som ska ha utsatts för hot och våld i hemmet ska omedelbart få vård, enligt en dom.

Sommarvarm påskafton väntar

Östergötland Växlande väder väntar i påskhelgen men på lördag är det läge att ta fram grillen då det utlovas sol och temperaturer uppåt 20 grader.

Förlängd anmälan till högskolan

Östergötland Studiesugna får ytterligare tid att anmäla sig till höstens utbildningsstarter.

Mutdömd läkare kan få prövotid

Östergötland Inspektionen för vård och omsorg, IVO, anser att en läkare från Östergötland som dömts för grovt mutbrott ska få en prövotid på tre år.

Datorspelande tonåring får tvångsvård

Östergötland En tonårspojke från Östergötland har tillbringat all sin vakna tid med att spela datorspel. Nu har Förvaltningsrätten i Linköping beslutet att pojken omedelbart ska få vård enligt LVU.

Blev skallad på Fair play-cup

Östergötland Grundtanken var rent spel. Det slutade med misshandel.

Blåljus: Polisen vill ha tips om macheterånet

Östergötland I veckans Blåljus östergötland vill polisen ha tips efter rånet mot Östenssons i Skänninge på måndagskvällen.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@4236946,12