Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Corren Lokus - Östergötlands annonsmarknad Affärsliv Corren MeraTorsdag 24 april, Namnsdag: Vega

Ingen vill bli ortoped i Norrköping

Fyra planerade operationer i veckan kan bli tio senare i höst. Om ortopeden i Norrköping lyckas rekrytera läkare.

Landstingets nya majoritet vann valet på löftet att återställa vården på Vrinnevisjukhuset. För ortopedin handlar det om att årligen "ta hem" cirka 450 Norrköpingsbor som de senaste åren fått nya höft- och knäleder på lasarettet i Motala.

Enligt plan skulle ortopederna på Vrinnevisjukhuset börja operera proteser fullt ut från och med mitten av september.

Frånvaron av både vårdplatser och läkare gör att man får börja med att operera fyra istället för tio patienter per vecka.

Tio ortopeder behöver bli tjugo

Dagens tio ortopeder behöver bli tjugo för att klara produktionsökningen. Problemet är att ingen, hittills, har sökt de tio tjänster som utannonserats.

Däremot har många sökt två utannonserade underläkartjänster, så kallade ST-tjänster, vilket gör Peter Rockborn, ortopedöverläkare i Norrköping, försiktigt optimistisk.

- Vi anställer två underläkare nu och hoppas kunna ta in flera sedan. Ihop med hyrläkare som sköter jourer kan vi överläkare på lite sikt bli så pass avlastade att vi klarar de flesta protesoperationerna, hoppas han.

Kan få större lokaler

Ortopedin på Vrinnevisjukhuset har inför utökningen fått löfte om att ta över halva den vårdavdelning man hade tidigare. Men först måste rehabiliteringen i östra distriktet som "bor" där nu flytta ut. Det är ännu oklart när det kan ske.

Dela och kommentera

epaper

Dela och kommentera

Tipsa om Valborgsfest!

Östergötland Mejla oss och berätta om era Valborgsfiranden. Corren publicerar hela listan.

Prinsessan Estelle besöker Östergötland

Östergötland Den 17:e maj kommer prinsessan Estelle till Östergötland. Anledningen till besöket är invigningen av den sagostig vid Tåkern hon fick i dopgåva.

Blåljus om dödsskjutningen i Norrköping: "Skadade låg överallt"  

Östergötland Veckans Blåljus Östergötland om skottlossningen i Hageby där två män blev dödade under natten till tisdagen.
Vi tar även upp en misshandel i Motala och en bilbrand som polisen misstänker kan vara anlagd.

Fortsatt solsken över länet

Östergötland Östergötland badar i sol även denna vecka.

Pollenexplosion under påsken

Östergötland Den plötsliga värmen under påskhelgen har fått björkarna att fullkomligt explodera. Enligt analytiker blir det ett rejält pollenår.

Landstinget kan införa YA-jobb

Östergötland Den politiska ledningen (M, VL, FP, C, KD) vill införa yrkesintroduktionsanställningar, så kallade YA-jobb, i landstinget i Östergötland.

Telestrul drabbar landstinget

Östergötland De telefoniproblem som drabbat Telia gör att det inte går att komma fram till landstingets växel på tisdagsförmiddagen.

Omhändertogs mot sin vilja

Östergötland En ung kvinna i västra Östergötland har omhändertagits enligt LVU, lagen om vård av unga. Hon vill inte själv lämna sin familj men kan vara i fara om hon stannar kvar, menar socialtjänsten.

Avlidens frid får inte kränkas

Östergötland En kvinna begärde ut handlingar rörande sitt barns döda pappa. Men detta skulle kunna kränka den avlidnes frid, och hennes begäran avslogs.

Premiär för Corren eSöndag

Östergötland I dag är det premiär för vår nya satsning eSöndag. En digital tidning med skön söndagsläsning.

Mode i repris

Östergötland Att bli äldre är att se modetrender man redan exploaterat komma tillbaka. Det här var jag förstås helt omedveten om när jag var 20. Då var ju modet från bara ett årtionde tillbaka något outforskat.

Efter raset: kanalen kan öppnas tidigare

Östergötland Arbetet med att åtgärda kanalbanken efter det stora jordskredet har gått bättre än väntat. Och fortare.

Du är reporter

Skicka in din egen artikel med bild!
Correns bloggare

Gör något kul!

EVENEMANG Kolla vad som är på gång i vår del av Östergötland.

Bläddra bland bildspelen

bildspel Se alla våra bildspel här.
CLICK@4236946,12