Ett 70-tal knallar, loppis, lokalproducerad mat och dopklänningar från olika decennier. Det var bland annat det som lockade runt 2500 besökare, när Björkfors bymarknad firade 25års-jubileum under lördagen.

På eget bevåg gjorde vissa föreningar i byn det möjligt att anordna en egen loppmarknad. Med hjälp av flygbladsutdelningar till de närboende övertalade arrangörerna byborna att ge bort saker till försäljning.

- Vi har sen i fjol delat ut flygblad för att samla ihop prylar. Det är andra året vi gör det här. Det har gått väldigt bra, och det är en kul grej som lockar fler besökare, säger Rune Larsson, arrangör.

Artikelbild

| Innebandylaget "Björkforspöjka" leker av sig på Björkfors bymarknad.

Årets tema för marknaden var lokalproducerad mat. I stånd kunde man hitta allt från grönsaker till hamburgare med kött från bygden.

- Förra året hade vi jakt och vildmark som tema. Det här året lät vi Kinda-mat kliva fram och hamna i fokus, säger Rune Larsson.

Björkfors eget innebandylag var också på plats för att visa upp sig. Med namnet "Björkforspöjka" har kompisgänget avancerat sig uppåt i ligans divisioner.

- Det blir lätt att man glider ifrån varandra när plugget är över, så vi beslutade oss för att starta ett innebandylag för att hålla kontakten, säger Daniel Zetterlund.

Artikelbild

| Lotta Ahlvar visar upp den dopklänning hon tycker är finast i utställningen på Björkfors bymarknad.

Rasmus.Ejneberg@Corren.se